Deserturi

#ciocolata #tort #tort de ciocolata

Tort de ciocolata cu zmeura

Tortul de ciocolata cu zmeura este o adevarata surpriza pentru cei dragi. Pregateste-l pentru o ocazie speciala. Avantajul acestui tip de prajitura este ca va fi gata in mai putin de o ora.


Ingrediente pentru tort de ciocolata si zmeura

 

Cum se prepara tortul de ciocolata si zmeura


Pune la bain marie ciocolata, siropul si amaretto. Asteapta pana cand continutul se topeste, fara sa amesteci. Lasa apoi cratita la racit, la temperatura camerei.

Tapeteaza o tava cu hartie de copt, apoi adauga bucatile din crusta de brandy. Amesteca frisca si zaharul, batand bine pana cand acestea devin o spuma ferma. Adauga in aceasta compozitie jumatate din crema de ciocolata. Adauga apoi cea de-a doua jumatate. Toarna in tava pregatita jumatate din noua compozitie obtinuta. Presara zmeura, apoi acopera cu un nou strat de compozitie. Da tava la frigider pentru patru ore.


Cum se serveste tortul de ciocolata si zmeura


Se scoate tortul din frigider cu jumatate de ora inainte de a fi feliat si servit.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare