Deserturi

#inghetata #tort de inghetata #tort cu ness #inghetata cu nes

Tort de inghetata cu nes

Vrei sa prepari un tort racoritor si delicios? Iti propunem o reteta de tort de inghetata cu nes care se pregateste rapid si este perfecta pentru zilele toride de vara.

Ingrediente pentru tortul de inghetata cu nes:

Pentru blat:

  • 120 g zahar pudra
  • 90 g unt
  • 40 g faina
  • 2 oua
  • 60 g cacao
  • 1 plic de praf de copt
  • 100 g miez de nuca
  • scortisoara
  • ciocolata rasa


Pentru inghetata:

  • 5 linguri de zahar
  • 4 oua
  • 1 lingura de nes
  • 350 g frisca


Cum se prepara tortul de inghetata cu nes:

Amesteca untul cu zaharul pana cand obtii o compozitei pufoasa, apoi adauga treptat galbenusurile, faina cernuta, praful de copt, cacaua si un varf de scortisoara. Bate albusurile spuma si incorporeaza-le in compozitie. Amesteca bine totul si pune compozitia intr-o tava tapetata cu unt si faina, apoi da-o la cuptor pentru 40 de minute.

Pentru inghetata, bate albusurile spuma cu frisca si amesteca galbenusurile cu zaharul pana cand acesta se topeste. Apoi amesteca cele doua compozitii cu nesul. Toarna inghetata peste blat si pune tortul la rece pentru 4-5 ore.


Cum se serveste tortul de inghetata cu nes:

Tortul de inghetata cu nes se serveste presarat cu nuca caramelizata si cicolata rasa.

Sursa foto: raleys.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.