Deserturi

#retete #culinar #desert #tort

Tort de morcovi


Cunoscut si sub denumirea de “Tortul pasiunii”, tortul de morcovi este foarte popular atat in Anglia cat si in America. Aroma de scortisoara, nucsoara, cuisoare si morcovi se imbina perfect si dau o savoare deosebita acestui desert.


De ce ingrediente ai nevoie:

Pentru blat:

  • 500 g faina;
  • 500 g zahar;
  • 2 plicuri praf de copt ;
  • Un praf de sare;
  • 2 lingurite scortisoara;
  • ½ lingurita cuisoare macinate;
  • ½ lingurita nucsoara macinata;
  • 600 g morcovi rasi marunt;
  • 2 cani ulei;
  • 8 oua;
  • 300 g nuci macinate.

Pentru crema:

  • 300 g crema de branza, nesarata;
  • 1 cana de unt;
  • 500 g zahar pudra ;
  • 4 plicuri zahar vanilat ;
  • Coaja rasa de la o jumatate de lamaie;
  • Un praf de sare.

Cum se prepara:

  • Incinge cuptorul la 350oC;
  • Pune intr-un bol faina, zaharul, praful de copt, sarea, scortisoara, nucsoara, cuisoarele, nuca si amesteca-le;
  • Adauga morcovii, uleiul, ouale si amesteca bine pana la omogenizare;
  • Pune blatul intr-o forma de tort si adauga-l la cuptor pentru 30-35 minute, la foc potrivit;
  • Cand este gata scoate-l si lasa-l sa se raceasca;
  • Intr-un bol separat, pregateste crema. Pune untul si amesteca-l bine cu mixerul, adaugand treptat crema de branza;
  • Cand s-au omogenizat adauga zaharul vanilat si, treptat, zaharul pudra;
  • Cand este gata adauga un praf de sare si coaja de lamaie si mai amesteca 10-15 secunde;
  • Taie blatul in doua. Pune partea de jos pe un platou si adauga jumatate din compozitia de crema. Adauga si restul blatului si inveleste tortul cu crema ramasa.



Cum se serveste:



  • Se orneaza cu frisca dupa preferinte iar pe margini se adauga nuci tocate . Se serveste rece, de la frigider.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare