Ingrediente pentru tort de morcovi glazurat cu crema de branza
- 3 cani de morcovi rasi
- 2 cani de faina
- 2 cani de zahar alb
- 1 lingurita de praf de copt
- 1/2 lingurita de sare
- 1 lingurita de scortisoara macinata
- 4 oua
- 1 1/2 cani de ulei vegetal
- 1 1/4 lingurite de esenta de vanilie
- 250 g ananas conservat, zdrobit
- 3/4 cana de nuci pisate
Glazura:
- 3 1/2 cani de zahar pudra
- 250 g branza Neufchatel
- 1/2 ceasca de unt
- 1 1/4 lingurite esenta de vanilie
- 1 cana de nuci pisate
Cum se prepara tortul de morcovi glazurat cu crema de branza
Amesteca intr-un bol mare morcovii cu faina, zaharul, praful de copt, sarea si scortisoara. Adauga ouale, uleiul, esenta de vanilie, ananasul zdrobit si nucile pisate pentru blat. Asaza compozitia intr-o tava dreptunghiulara inalta si las-o in cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 30-40 de minute.
Pentru glazura, amesteca intr-un bol de marime medie zaharul pudra, branza Neufchatel, untul si esenta de vanilie. Dupa ce se omogenizeaza compozitia, adauga nucile pisate. Pune glazura peste blat si tine prajitura in frigider timp de o ora, inainte de a o servi.
Cum se serveste tortul de morcovi glazurat cu crema de branza
Serveste tortul de morcovi glazurat cu crema de branza alaturi de un pahar de suc proaspat din fructe sau lapte de soia.
Sursa foto: dinneranddessert.wordpress.com