Deserturi

#tort #tort de morcovi #crema de branza #reteta tort

Tort de morcovi glazurat cu crema de branza

Daca erai in cautare de retete delicioase si sanatoase cu care sa-i surprinzi pe cei mici, tortul de morcovi glazurat cu crema de branza este exact desertul pe care il cauti.

Ingrediente pentru tort de morcovi glazurat cu crema de branza

  • 3 cani de morcovi rasi
  • 2 cani de faina
  • 2 cani de zahar alb
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingurita de scortisoara macinata
  • 4 oua
  • 1 1/2 cani de ulei vegetal
  • 1 1/4 lingurite de esenta de vanilie
  • 250 g ananas conservat, zdrobit
  • 3/4 cana de nuci pisate

Glazura:

  • 3 1/2 cani de zahar pudra
  • 250 g branza Neufchatel
  • 1/2 ceasca de unt
  • 1 1/4 lingurite esenta de vanilie
  • 1 cana de nuci pisate

Cum se prepara tortul de morcovi glazurat cu crema de branza

Amesteca intr-un bol mare morcovii cu faina, zaharul, praful de copt, sarea si scortisoara. Adauga ouale, uleiul, esenta de vanilie, ananasul zdrobit si nucile pisate pentru blat. Asaza compozitia intr-o tava dreptunghiulara inalta si las-o in cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 30-40 de minute.

Pentru glazura, amesteca intr-un bol de marime medie zaharul pudra, branza Neufchatel, untul si esenta de vanilie. Dupa ce se omogenizeaza compozitia, adauga nucile pisate. Pune glazura peste blat si tine prajitura in frigider timp de o ora, inainte de a o servi.

Cum se serveste tortul de morcovi glazurat cu crema de branza

Serveste tortul de morcovi glazurat cu crema de branza alaturi de un pahar de suc proaspat din fructe sau lapte de soia.

Sursa foto: dinneranddessert.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului