Deserturi

#retete tort #dulciuri #tort #retete de paste #retete paste #deserturi #tort in trei culori

Tort de Paste in trei culori

Pregateste-le micutilor tai un tort special de Paste in trei culori. Ai nevoie de multe fructe si ciocolata, deserturile preferate ale copiilor.


Ingrediente pentru tortul de Paste in trei culori:

  • 500 g cirese
  • 200 g zahar

Pentru blat:

  • 1 pachet cu unt
  • 300 g zahar
  • 3 linguri cu cacao
  • 100 g ciocolata neagra menaj
  • 3 linguri lapte
  • 5 oua
  • 8 linguri faina

Pentru crema:

  • 1 l lapte
  • 6 galbenusuri
  • 200 g ciocolata alba menaj
  • 2 plicuri gelatina
  • 1 esenta de vanilie


Cum se prepara tortul de Paste in trei culori:

Amesteca ciresele cu zaharul intr-o cratita, la foc mic, pana obtii in sos.

Pentru blat, topeste ciocolata in baie de aburi, adauga zaharul, untul si laptele si lasa-le sa fiarba 5 minute. Da-le de pe foc si, dupa ce se raceste compozitia, adauga galbenusurile, faina, cacaua si albusurile batute spuma. Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu faina si pune-o la cuptor 25 de minute.

Prepara crema punand la bain-marie amestecul din galbenusuri si lapte, adauga ciocolata si las-o pe foc pana se ingroasa. Adauga apoi gelatina inmuiata putin in apa, esenta de vanilie si amesteca.

Taie blatul pe jumatate, pune un sfert din crema si un strat de cirese, apoi din nou crema si cealalta jumatate de blat.


Cum se serveste tortul de Paste in trei culori:

Se serveste rece, presat cu fructe si frisca.

Sursa foto: luuux.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului