Tortul de vanilie este un desert usor de pregatit, savuros si foarte aromat. Este ideal pentru petrecerile festive sau cinele romantice. Se serveste cu fructe stropite cu sos de ciocolata, alaturi de un pahar de vin rece.
Ingrediente pentru tortul de vanilie
- 350 grame faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita sare
- 230 grame unt
- 350 grame zahar
- 4 oua
- 2 lingurite extract de vanilie
- 250 ml lapte
Pentru crema:
- 450 grame zahar pudra
- 230 grame unt
- 1 lingurita extract de vanilie
- 40 ml lapte
Cum se prepara tortul de vanilie
Amesteca faina cu praful de copt si sarea intr-un bol. Cu un mixer, amesteca untul pana devin cremos. Adauga treptat zaharul, ouale si vanilia. Adauga apoi faina si laptele, amestecand continuu.
Toarna compozitia intr-o forma de tort si da la cuptor pentru 35 - 40 de minute.
Pentru crema, bate bine untul cu vanilia. Adauga treptat zaharul si laptele si bate bine pana cand obtii o crema consistenta.
Cand blatul este gata, taie-l in doua felii si unge-l cu crema de vanilie.
Cum se serveste tortul de vanilie
Tortul de vanilie se serveste cu fructe proaspete si un pahar de vin alb.
Sursa foto: lizbakescakes.wordpress.com