Ingrediente pentru tortul de ciocolata cu nuca, de Sfanta Maria
Pentru blat:
- 6 oua
- 320 g zahar
- 130 g ciocolata
- 200 g faina
- un praf de sare
Pentru crema:
- 150 g nuci
- 200 g zahar
- 4 galbenusuri
- 1 plic de zahar vanilat
- lamaie
- coniac
- un praf de sare
Cum se prepara tortul de ciocolata cu nuca, de Sfanta Maria
Amesteca zaharul cu galbenusurile, adauga si ciocolata data pe razatoare si faina, apoi pune si galbenusurile batute spuma.
Tapeteza o forma de tort cu hartie de copt, toarna compozitia si pune-o la cuptor, la foc mic, pentru aproximativ 15-20 de minute. Dupa ce se raceste taie blatul in trei foi.
Pentru crema, amesteca zaharul cu galbenusurile, coaja rasa si zeama de la lamaie si coniacul si incalzeste apoi compozitia la bain-marie, pana cand se leaga bine. Adauga apoi nucile si amesteca bine pana obtii o crema spumoasa, apoi umple foile cu aceasta crema.
Decoreaza tortul dupa preferinte, cu fructe sau ornamente de ciocolata.
Sursa foto: stuffpoint.com