Deserturi

#tort din cozonac #resturi masa Craciun #cozonac craciun #cozonac

Tort din cozonacul ramas de la Craciun

Mai ai cozonac de la Craciun? Daca nu-ti mai face cu ochiul, nu-l arunca! Chiar daca nu mai este la fel de pufos, cozonacul poate fi transformat cu usurinta intr-un tort delicios!

Ingrediente:

  • un cozonac
  • visine din dulceata
  • 200 grame unt
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • 150 grame zahar pudra
  • o ceasca de lapte indulcit
  • 100 grame cacao

Mod de preparare:

Taie cozonacul pe lungime sau felii, dupa preferinta, si insiropeaza-l cu laptele putin indulcit.

Separat, bate untul spuma cu zaharul pudra, apoi adauga cacao. Adauga treptat si zeama de lamaie, si coaja acesteia. Umple cozonacul jumatate din aceasta crema, iar cealalta jumatate foloseste-o pentru a-l decora. Deasupra orneaza-l cu visinile din dulceata.

Sursa: retete-gustoase.ro, adevarul.ro


 


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului