Tortul rapid cu caramel este usor de preparat, gustos si fin. Este ideal pentru mesele festive.
Ingrediente pentru tortul rapid cu caramel
200 ml lapte
4 albusuri
20 ml extract de vanilie
360 grame faina
300 grame zahar
40 grame praf de copt
sare
200 grame unt
150 grame smantana.
Pentru crema:
600 grame zahar
30 ml sirop de artar
300 ml lapte
100 grame unt
5 ml extract de vanilie
100 grame smantana.
Cum se prepara tortul rapid cu caramel
Intr-un bol amesteca 50 ml lapte cu albusurile si vanilia. In alt bol amesteca faina cu zaharul, praful de copt si sarea. Adauga untul si restul de lapte. Adauga compozitia cu albusuri.
In alt bol, amesteca bine smantana. Adauga o treime din smantana peste compozitia cu faina, amesteca apoi adauga restul. Toarna aluatul intr-o tava si da la cuptor pentru 30 de minute.
Pentru crema, intr-o tigaie amesteca zaharul cu siropul de artar si laptele. Topeste 100 grame intr-o cratita, pana se transforma in caramel. Adauga amestecul cu lapte si lasa pe foc timp de 15 minute. Adauga vanilia si 50 grame smantana. Amesteca si adauga si restul de smantana.
Taie blatul in trei felii si unge cu crema de caramel. Lasa-l apoi sa se raceaca timp de 2 ore.
Cum se serveste tortul rapid cu caramel
Tortul rapid cu caramel se serveste ca atare.
#retete #caramel #tort #deserturi #tort cu caramel
Tort rapid cu caramel
Tort rapid cu caramel Tortul rapid cu caramel este usor de preparat, gustos si fin. Este ideal pentru mesele festive.- 2012-09-14 2012-09-14
Articole din deserturi
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului
Sase jocuri educative de interior pentru iarna