Deserturi

#tort cu vin #tort de ciocolata #deserturi #retete tort

Tort simplu si rapid de ciocolata cu vin rosu, ideal pentru weekend

Vrei sa prepari o prajitura delicioasa care sa nu te tina prea mult timp in bucatarie? Incearca acest tort uimitor cu ciocolata si vin rosu. Iti garantam ca te vei indragosti pe loc de el.

Ingrediente pentru tortul rapid de ciocolata cu vin rosu

  • 230 g zahar
  • 4 oua
  • 130 ml vin rosu
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 500 g faina
  • 110 g unt
  • 4 linguri pudra de cacao
  • 300 g fulgi de ciocolata
  • un praf de sare
  • coaja de la o portocala
  • esenta de rom

Cum se prepara tortul rapid de ciocolata cu vin rosu

Preincalzeste cuptorul la 180oC si tapeteaza o tava pentru tort cu hartie de copt.

Intr-un bol incapator adauga untul, ouale, sarea si zaharul si mixeaza-le cu ajutorul mixerului pana obtii o crema omogena.

Adauga fulgii de ciocolata si extractul de vanilie si continua sa amesteci. Separat, amesteca faina cu praful de copt, apoi incorporeaza-le treptat in compozitia cremoasa. Adauga apoi coaja de portocale si incorporeaza vinul. La final adauga si cacaoa.

Toarna aluatul obtinut in tava si coace-l timp de 60 de minute la foc mediu.

Lasa tortul sa se raceasca si decoreaza-l cu zahar prudra si fructe, dupa preferinte.

Cum se serveste tortul rapid de ciocolata cu vin rosu

Serveste tortul rapid de ciocolata cu vin rosu rece, alaturi de putina frisca sau topping de ciocolata.

Sursa foto: smittenkitchen.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare