Deserturi

#nuca de cocos #tort #tort capsuni #tort craciun #gem capsuni

Tort spectaculos de Craciun cu nuca de cocos si gem de capsuni

De Craciun surprinde-ti invitatii cu un delicios tort cu nuca de cocos si gem de capsuni. Este desertul perfect daca vrei sa gatesti ceva deosebit cu ocazia sarbatorilor.

Ingrediente tort cu nuca de cocos si gem de capsuni

Blat

  • 200 g unt;
  • 160 g de zahar granulat;
  • 1/2 ceasca de smantana;
  • 1/2 ceasca lapte batut;
  • 200 ml lapte;
  • 1 lingurita extract de vanilie;
  • 1/4 lingurita extract de migdale;
  • 300 g faina alba;
  • 1 lingurita praf de copt;
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu;
  • colorant alimentar

Glazura

  • 2 cesti de smantana;
  • 4 linguri zahar pudra;
  • 2 lingurite zeama de lamaie;
  • fulgi de cocos;
  • 150 g de gem de capsuni.

Crema de unt

  • 320 g de unt, moale;
  • 400 g de zahar pudra;
  • 1/2 lingurita extract de vanilie.

Cum se prepara tortul cu nuca de cocos si gem de capsuni

Amesteca untul si zaharul pana ce se omogenizeaza, dupa care adauga laptele batut si smantana. In alt vas combina faina, praful de copt si bicarbonatul. Cu mixerul la viteza minima adauga treptat laptele.

Separa amestecul in trei vase separate, din care intr-unul adauga putin colorant rosu, iar in altul verde. Toarna compozitia in tavi pentru tort, tapetate cu unt si faina. Da-o la cuptor timp de 30 de minunte.

Pentru glazura bate smantana bine, impreuna cu zaharul si zeama de lamaie.

Crema de unt se face cu doua zile inainte. Cu ajutorul mixerului amesteca untul la viteza medie, timp de 2 minute. Adauga treptat cate o jumatate de ceasca de zahar si continua sa amesteci. La final adauga vanilia si lasa la frigider.

Asambleaza tortul punand intre blaturi gemul de capsuni. Inveleste aoi tortul in crema de unt si adauga glazura. Deasupra presara presara fulgii de nuca de cocos.

Cum se serveste tortul cu nuca de cocos si gem de capsuni

Tortul cu nuca de cocos si gem de capsuni se serveste decorat cu bomboane viu colorate pentru a-i da un aer cat mai sofisticat.

Sursa foto: 12cakes.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.