Deserturi

#ciocolata #tort #avocado #tort vegan #ciocolata ganache

Tort vegan cu avocado si ciocolata ganache

Aceasta reteta te invata sa pregatesti un tort delicios vegan cu avocado si ciocolata ganache cu ajutorul caruia iti vei impresiona toti musafirii!

Ingrediente pentru tortul vegan cu avocado si ciocolata ganache

  • 85 g de ciocolata neagra;
  • 160 g de cafea, proaspat macinata;
  • 400 g de faina;
  • 60 g zahar granulat;
  • 130 g zahar brun;
  • 135 g praf de cacao, neindulcit;
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu;
  • 1/2 lingurita sare;
  • 60 ml ulei canola;
  • 1/2 avocado mare, copt, facut piure;
  • 1 si 1/2 lingurita extract de vanilie;
  • 190 ml de lapte de soia neindulcit;
  • 130 g de fulgi de ciocolata vegana.

Pentru ciocolata ganache

  • 220 g ciocolata neagra, tocata marunt;
  • 140 ml lapte de nuca de cocos.

Cum se prepara tortul vegan cu avocado si ciocolata ganache

Tapeteaza o tava de tort cu ulei vegetal si preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Intr-o tigaie, la foc mic, amesteca cele 85 g de ciocolata neagra cu cele 160 g de cafea.

Intr-un vas separat, bate bine fructul de avocado, uleiul si vanilia. Adauga compozitia de ciocolata si cafea impreuna cu laptele de soia. Continua sa amesteci, dupa care adauga si restul componentelor uscate. La final, incorporeaza si fulgii de ciocolata. Da compozitia la cuptor timp de 40 de minute.

Pentru ciocolata ganache trebuie sa topesti laptele de nuca de cocos impreuna cu ciocolata neagra. Toarna compozitia peste tortul obtinut.

Cum se serveste tortul vegan cu avocado si ciocolata ganache

Serveste tortul vegan cu avocado si ciocolata ganache alaturi de un smoothie delicios de fructe de padure.

Sursa foto: ambitiouskitchen.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare