Deserturi

#tort vegan cu ciocolata #tort vegan #tort cu ciocolata #tort

Tort vegan cu ciocolata, gata in cateva minute

Vrei sa pregatesti un desert vegan, dar care sa fie delicios in acelasi timp? Incearca torul de ciocolata. Se prepara foarte usor, putand fi preparat chiar si de catre cei mai novici bucatari. Iata cat este de simplu!

 

Ingrediente pentru tortul vegan cu ciocolata

Pentru blat

  • 385g faina
  • 5 linguri pudra de cacao neagra
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita sare kosher
  • 60 ml ulei de rapita
  • 1 avocado bine copt
  • 475 ml apa
  • 2 lingurite otet de vin alb
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 400g zahar

Pentru crema

  • 2 avocado bine coapte
  • 250g zahar pudra
  • 5 linguri pudra de cacao neagra

Cum se prepara tortul vegan cu ciocolata

Preincalzeste cuptorul la 180oC. Tapeteaza cu hartie de copt doua forme pentru tort cu dimensiunea de 22 cm in diametru.

Intr-un bol incapator adauga faina, cacaoa, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea si amesteca bine.

Intr-un alt bol adauga piureul de avocado si amesteca-l cu uleiul de rapita, apa otetul de vin alb si vanilia. Adauga apoi zaharul si amesteca foarte bine. Adauga amestecul peste faina si incorporeaza-l usor cu ajutorul unei spatule.

Imparte continutul in cele doua tavi si coace totul timp de 30 de minute.

Intre timp prepara crema.

Paseaza bine fructele de avocado pentru a obtine un piure fin. Amesteca totul cu zaharul pudra si cacaoa pana obtii o crema fina. Daca doresti poti adauga putina esenta de rom.

Lasa blaturile sa se raceasca complet, apoi unde unul dintre ele cu 1/3 din crema. Adauga celalalt blat deasupra si inveleste tortul in crema ramasa.

Cum se prepara tortul vegan cu ciocolata

Tortul vegan cu ciocolata merge excelent alaturi de un pahar de vin rosu.

Sursa foto: craftycookingmama.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului