Deserturi

#tort de morcovi #tort #desert #retete tort

Tortul de morcovi, un desert pe care trebuie sa-l prepari cel putin o data in viata

Tortul de morcovi este un desert usor si racoros, perfect pentru zilele calduroase de vara. Aroma de scortisoara, nucsoara, cuisoare si morcovi se imbina perfect si dau o savoare deosebita acestui desert.

Ingrediente pentru tortul de morcovi

Pentru blat:

  • 500 g faina
  • 500 g zahar
  • 2 plicuri praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 lingurite scortisoara
  • ½ lingurita cuisoare macinate
  • ½ lingurita nucsoara macinata
  • 600 g morcovi rasi marunt
  • 2 cani ulei
  • 8 oua
  • 300 g nuci macinate

Pentru crema:

  • 300 g crema de branza, nesarata
  • 1 cana de unt
  • 500 g zahar pudra
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • Coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • Un praf de sare

Cum se prepara tortul de morcovi

Incinge cuptorul la 180oC. Tapeteaza o forma de tort cu hartie de copt.

Intr-un bol incapator amesteca faina, zaharul, praful de copt, sarea, scortisoara, nucsoara, cuisoarele si nuca. Adauga apoi morcovii, uleiul, ouale si amesteca bine pana obtii o compozitie omogena.

Pune blatul in tava si lasa-l timp de 30-35 de minute sa se coaca la foc potrivit. Cand s-a copt scoate-l si lasa-l sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei.

Intre timp prepara crema. Pune untul si sarea intrun bol pentru mixer si mixeaza-l pana devine cremos. Incorporeaza treptat crema de branza, apoi zaharul vanilat si treptat zaharul pudra. Mixeaza totul foarte bine pana obtii o compozitie omogena, apoi incorporeaza coaja de lamaie.

Taie blatul in doua. Pune partea de jos pe un platou si adauga jumatate din compozitia de crema. Pune cealalta jumatate de blat deasupra si acopera tortul cu crema de branza ramasa.

Cum se serveste tortul de morcovi

Orneaza tortul cu nuci pe margini si decoreaza-l cu frisca pe deasupra. Serveste-l rece alaturi de o limonada.

Sursa foto: sidolidesserts.co.uk

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare