Deserturi

#retete tort #reteta desert # reteta tort ombre #edd kimber #tort ombre #tort culori

Spectaculosul tort ombre: reteta delicioasa a lui Edd Kimber

Tortul ombre al lui Edd Kimber, bucatarul-sef care a primit premiul emisiunii BBC "The Great British Bake Off" in anul 2012, este un desert apetisant si estetic, cu un aspect de-a dreptul spectaculos.

Ingrediente pentru tortul ombre

  • 325 g de faina
  • 25 g de malai
  • 4 1/2 lingurite de praf de copt
  • 1/2 lingurita de sare
  • 225 g de unt
  • 400 g de zahar pudra
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • 2 lingurite de esenta de migdale
  • 5 oua
  • 300 ml de lapte
  • 300 g de unt
  • 625 g de zahar pudra
  • 450 g de branza cremoasa
  • 300 g de dulceata de zmeura fara samburi
  • colorant alimentar pasta, de culoare rosie

Cum se prepara tortul ombre

Amesteca intr-un bol de marime medie faina, malaiul, praful de copt si sarea. Intr-un alt bol pune untul si amesteca-l cu cele 400 g de zahar pudra. Incorporeaza mixul de faina in bolul cu unt si adauga esentele de vanilie si de migdale.

Bate albusurile de ou si incorporeaza-le treptat in aluat, adaugand ulterior laptele. Imparte aluatul in 2 parti egale si coace-l in 2 tavi unse cu unt in cuptorul preincalzit la 170 de grade, timp de 25-30 de minute.

Pentru glazura, amesteca untul pana cand se inmoaie si adauga zaharul pudra. Dupa ce textura a devenit pufoasa, adauga branza cremoasa si o jumatate din cantitatea de dulceata de zmeura. Pune un strat de glazura intre cele doua blaturi.

Cantitatea ramasa de glazura va trebui impartita in 3 boluri, in care vei adauga cantitati diferite de pasta de colorat, pentru a obtine nuante diferite de rosu. Foloseste un pos pentru a decora tortul in cele 3 culori. Foloseste-ti imaginatia pentru a-i face orice model iti doresti.

Cum se serveste tortul ombre al lui Edd kimber

Tortul ombre al lui Edd Kimber este un desert pufos si aerat, care se potriveste de minune cu un milkshake de fructe. Poti opta tot pentru o aroma de zmeura si in cazul shake-ului.

Foto: butterheartssugar.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare