Deserturi

# deserturi cu mere # retete mere #deserturi #mere

Trei deserturi cu mere pe care le vei adora

Merele sunt fructe minune! Sunt bogate in substante nutritive valoroase pentru organism, imbunatatesc starea de sanatate si produc placere cand sunt mancate. Pot fi consumate simple, coapte, in compot sau transformate in deserturi minune care vor atrage aprecierea celor din jur. Iata  trei deserturi cu mere, pe care tu si ceilalti membrii din familie le veti adora.

Placinta cu mere si sos de caramel sarat

Reteta este una simpla si poate fi realizata cu usurinta in cateva minute chiar daca nu excelezi in arta patiseriei. Ingredientele folosite sunt la indemna oricui, iar rezultatele sunt pe masura,  apreciate de toata lumea! 

Placinta de mere:

  • 1 si ¼ cana piure de mere  
  • 3 linguri zahar
  • ¼ lingurite scortisoara macinata
  • 2 foi aluat de patiserie
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar brun
  • ulei de masline
  • Caramel sarat: 
  • 1 ceasca zahar pudra
  • ⅓ ceasca apa
  • ½ ceasca smantana 
  • ¼ lingura sare
  • 1 lingura unt

Cum se prepara:

Pune in robotul de bucatarie piureul de mere, zaharul, scortisoara pudra si amesteca pana obtii o pasta cremoasa. 

Ai grija ca aluatul de patiserie sa nu fie complet dezghetat, ci doar cat sa fie maleabil, sa poate fi intins pe masa. Intinde piureul de mere pe toata suprafata primei foi de aluat. Asaza a doua foaie peste. Adauga, cu o pensula, oul batut peste si presara granulele de zahar brun. Da compozitia la congelator pentru o ora.

Incalzeste cuptorul la 180 ℃.

Unge tava de cuptor cu ulei de masline. Scoate aluatul de la congelator si lasa-l sa se odihneasca pentru 5 minute. 

Taie compozitia in bucati lungi (2 cm latime X 8 lungime).  Asaza dreptunghiurile pe tava si lasa-le in tava pana cand cuptorul atinge temperatura dorita. 

Pune tava la cuptor pentru 20-25 de minute pana ce micile placinte capata culoare aurie. 

Scoate tava si lasa placintele sa se racoreasca cateva minute. Asaza-le pe platou si serveste-le cu sos de caramel sarat.

Prepararea caramelului sarat

Pune la foc un vas mic, adauga apa si zaharul si amesteca pana cand zaharul se dizolva in totalitate. Lasa sosul sa se gateasca pentru 3-4 minute pana  cand va capata culoare maronie. Ia vasul de pe foc, lasa-l sa se odihneasca pentru 30 de secunde, apoi incet, incet adauga smantana. Amesteca cu grija ca ingredientele sa se combine. Adauga sarea si untul si amesteca pana obtii un sosul de culoare auriu inchis. Toarna caramelul intr-un castron mic. Serveste-l impreuna cu placinta.

Briose cu mere

Briosele cu mere sunt usor de pregatit. Bogate in fibre si carbohidrati pot fi considerate un mic dejun consistent sau o gustare satioasa. Iata care sunt ingredientele necesare pentru o tava de  briose pufoase:

  • 2 cesti faina alba
  • 1 lingura scortisoara
  • 1 lingura praf de copt
  • ½ lingura apa minerala
  • ½ lingurita sare
  • 1 ceasca zahar
  • ½ ceasca ulei
  • 2 oua batute
  • ⅓ suc de mere (obtinut prin stoarcerea pulpei de mere)
  • 1 ½ linguri esenta vanilie
  • 1 ½ mere razuite

Cum se prepara:

Incalzeste cuptorul la 190 ℃  si pregateste o tava de briose, ungand formele cu ulei. Intr-un bol amesteca faina, praful de copt, scortisoara, apa minerala si sarea. In alt bol amesteca zaharul si uleiul pana obtii un sos cremos, incorporeaza ouale batute si esenta de vanilie. Amesteca ingredientele uscate cu cele umede. In aluatul format adauga merele razuite si sucul de mere. Amesteca pana se omogenizeaza. 

Umple forma de briose cu aluat, o lingura generoasa in fiecare alveola! Pune tava in cuptorul incalzit pentru 20-25 de minute. Cand sunt gata briosele capata culoare auriu inchis si elibereaza in incapere o mireasma placuta de mere si scortisoara. Pot fi servite simple, cu gem, cu lapte sau ceai de tei. 

Cornulete cu gem de mere

Cornuletele cu gem de mere sunt printre acele deserturi care se evapora cat ai clipi. Sunt gustoase si sunt adorate de potfitciosi si mofturosi. Aduc buna dispozitie cand sunt preparate, dar si cand sunt savurate. Iata care sunt ingredientele necesare pentru a gati acest desert minunat:

  • 1 ceasca unt moale
  • 220 g crema de branza
  • 2 cesti faina alba
  • 3 linguri zahar alb
  • ¼ linguri sare
  • 1 lingurita scortisoara pudra
  • ½ gem de mere
  • ½ ceasca nuci maruntite
  • lapte pentru a stropi cornuletele 
  • zahar brun 

Cum se prepara

In bolul mixerului adauga faina, zaharul, scortisoara si sarea. Adauga untul, crema de branza si mixeaza la viteza mica, pana ce compozitia capata aspect omogen. Pune aluatul intr-o folie alimentara si da-l la frigider pentru doua ore.

Cand aluatul este aproape gata,  incalzeste cuptorul la 180℃.

Taie aluatul in 4 parti egale. Pune faina pe masa de lucru si intinde aluatul. Cand foaia atinge dimensiunea dorita adauga gemul de mere. Intinde pasta in strat uniform. Presara un strat fin de nuci maruntite. Ruleaza aluatul si imparte-l in bucati egale de 2,5-3 cm. Pune cornuletele astfel create la frigider pentru inca 15 minute.

Pregateste tava cu hartie de copt. Transfera cornuletele de la frigider pe tava. Unge-le cu lapte, presara zahar brun peste.

Pune tava la foc pentru 20-25 de minute. Cornuletele sunt gata cand capata culoare aurie.

Deserturile cu mere sunt foarte apreciate. Le poti pregati la sfarsit de saptamana impreuna cu cei mici sau le poti prepara pentru a vedete la o cina intre prieteni. Preferatul tau care este?

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.