Deserturi

# desert sampanie #desert

Trei deserturi cu sampanie care iti vor indulci zilele

Spumantul de origine frantuzeasca are o calitate distincta, pe care nicio alta bautura nu o poseda. Este vorba despre un rafinament aparte, care il distinge de restul bauturilor. Nobila la origini, bautura farmeca prin efervescenta si prin gustul incantator. Adauga un strop de rafinament si pretiozitate deserturilor tale. Foloseste spumantul ca ingredient si lasa-te fermecat de gustul delicios.

Desert cu sampanie si zmeura

Aceasta combinatie este absolut irezistibila. Spumantul cu note fructate este completat de aroma subtila si parfumata a fructelor. Este usor, este catifelat si ideal pentru zilele in care iti doresti ceva dulce, dar lejer. Iata care sunt ingredientele de care ai nevoie si cum se prepara:

- 3 galbenusuri

- 3 linguri de zahar

- 3 linguri sampanie

- 200 g zmeura

Galbenusurile se amesteca cu zaharul pe baie de aburi. Se adauga spumantul si se amesteca cu un tel, pana se ingroasa compozitia. In forme pentru briose asaza fructele, iar deasupra lor toarna compozitia. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa 25 de minute, pana trec testul scobitorii. La final, pudreaza-le cu zahar sau orneaza-le cu fructe prospete.

Inghetata de sampanie

Acest desert este potrivit atat pentru o seara torida de vara, dar este atat de delicios, incat poate fi savurat indiferent de anotimp. Vei avea nevoie de urmatoarele:

 - 100 ml frisca

- 2 oua

- 250 ml lapte

- 1 pahar spumant

- 40 gr zahar vanilat

Laptele, zaharul si galbenusurile se pun intr-o oala la foc mic. Amesteca energic pana ajunge la punctul de fierbere. Adauga licoarea efervescenta si frisca, apoi pune amestecul intr-un bol, tinut in prealabil la rece, cel putin o jumatate de ora. Serveste inghetata in cupe elegante.

Spuma de sampanie cu capsuni

Acest desert iti va satisface doua simturi in acelasi timp: vizual si gustativ. Pe cat este de placut din punct de vedere estetic, pe atat este de gustos. Unde mai pui ca este si foarte usor de preparat. Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 100 g capsuni

- 1.5 g gelatina

- 90 ml spumant

Pentru spuma:

- 50 ml spumant

- 2 g gelatina si 2 linguri de spumant rece

- 40 g zahar tos

- 1 ou

- un praf de sare

Gelatina se pune la hidratat cu doua linguri de bautura din cei 90 ml. Capsunile se taie bucatele si se distribuie uniform in pahare. Gelatina hidratata se topeste pe baie de aburi, se adauga restul de sampanie si se amesteca foarte bine. Dupa ce se raceste, toarn-o in pahare, peste capsuni. Baga paharele la frigider pana pregatesti spuma.

Pentru spuma, pune gelatina la hidratat in doua linguri de spumant rece si incalzeste cei 50 ml ramasi. Galbenusul se amesteca cu o lingura de zahar si se adauga, in fir subtire, sampania fierbinte, amestecand in continuare. Vasul se muta pe baie de aburi si se amesteca pana se ingroasa crema. Adauga gelatina topita anterior pe aburi, in crema calda, amesteca si las-o sa se raceasca la temperatura camerei. Albusul se bate spuma, se adauga in praf de sare, apoi se adauga zaharul, treptat, pana se obtine o crema lucioasa. Incorporeaza spuma in crema, amestecand usor.

Tot ce iti ramane de facut este sa torni amestecul peste capsuni, iar, dupa o ora de stat in frigider, vei avea parte de un deliciu.

Autor: iAgency

FOTO: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului