Desert cu sampanie si zmeura
Aceasta combinatie este absolut irezistibila. Spumantul cu note fructate este completat de aroma subtila si parfumata a fructelor. Este usor, este catifelat si ideal pentru zilele in care iti doresti ceva dulce, dar lejer. Iata care sunt ingredientele de care ai nevoie si cum se prepara:
- 3 galbenusuri
- 3 linguri de zahar
- 3 linguri sampanie
- 200 g zmeura
Galbenusurile se amesteca cu zaharul pe baie de aburi. Se adauga spumantul si se amesteca cu un tel, pana se ingroasa compozitia. In forme pentru briose asaza fructele, iar deasupra lor toarna compozitia. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa 25 de minute, pana trec testul scobitorii. La final, pudreaza-le cu zahar sau orneaza-le cu fructe prospete.
Inghetata de sampanie
Acest desert este potrivit atat pentru o seara torida de vara, dar este atat de delicios, incat poate fi savurat indiferent de anotimp. Vei avea nevoie de urmatoarele:
- 100 ml frisca
- 2 oua
- 250 ml lapte
- 1 pahar spumant
- 40 gr zahar vanilat
Laptele, zaharul si galbenusurile se pun intr-o oala la foc mic. Amesteca energic pana ajunge la punctul de fierbere. Adauga licoarea efervescenta si frisca, apoi pune amestecul intr-un bol, tinut in prealabil la rece, cel putin o jumatate de ora. Serveste inghetata in cupe elegante.
Spuma de sampanie cu capsuni
Acest desert iti va satisface doua simturi in acelasi timp: vizual si gustativ. Pe cat este de placut din punct de vedere estetic, pe atat este de gustos. Unde mai pui ca este si foarte usor de preparat. Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 100 g capsuni
- 1.5 g gelatina
- 90 ml spumant
Pentru spuma:
- 50 ml spumant
- 2 g gelatina si 2 linguri de spumant rece
- 40 g zahar tos
- 1 ou
- un praf de sare
Gelatina se pune la hidratat cu doua linguri de bautura din cei 90 ml. Capsunile se taie bucatele si se distribuie uniform in pahare. Gelatina hidratata se topeste pe baie de aburi, se adauga restul de sampanie si se amesteca foarte bine. Dupa ce se raceste, toarn-o in pahare, peste capsuni. Baga paharele la frigider pana pregatesti spuma.
Pentru spuma, pune gelatina la hidratat in doua linguri de spumant rece si incalzeste cei 50 ml ramasi. Galbenusul se amesteca cu o lingura de zahar si se adauga, in fir subtire, sampania fierbinte, amestecand in continuare. Vasul se muta pe baie de aburi si se amesteca pana se ingroasa crema. Adauga gelatina topita anterior pe aburi, in crema calda, amesteca si las-o sa se raceasca la temperatura camerei. Albusul se bate spuma, se adauga in praf de sare, apoi se adauga zaharul, treptat, pana se obtine o crema lucioasa. Incorporeaza spuma in crema, amestecand usor.
Tot ce iti ramane de facut este sa torni amestecul peste capsuni, iar, dupa o ora de stat in frigider, vei avea parte de un deliciu.
Autor: iAgency
FOTO: unsplash.com
Advertorial