Deserturi

#placinta pere #placinta mere #placinta nuci pecan #retete placinta #placinta

Trei retete de placinta pe care le vei adora

Zilele friguroase sunt perfecte pentru a coace placinte aromate, cu fructe de sezon, pe care toata familia le va adora. Daca te-ai plictisit de retetele clasice, iti recomandam trei retete de placinte ideale pentru a fi savurate in sezonul rece.

Placinta cu nuci pecan si bourbon

Ingrediente: Pentru aluat aveti nevoie de 2 cani de faina, 1 cana zahar brun, 3/4 lingura sare de mare fina, un pachet unt nesarat, 7 lingurite unt nesarat; pentru umplutura - 1/2 cana zahar tos, 1/4 zahar brun, 1 1/2 lingura sare de mare fina, 4 oua mari, 1 1/2 cana sirop de trestie, sorg, sirop de porumb sau miere, 2 lingurite bourbon, 1 1/2 lingura unt nesarat, 1 1/2 lingura extract pur de vanilie, 1 3/4 cana jumatati nuci pecan nesarate.

Mod de preparare: Incepem cu aluatul. Intr-un bol punem faina, zaharul brun si sarea. Se amesteca cu untul pana cand aluatul se poate strange intr-o bila omogena. Transferam aluatul intr-un platou adanc sau o tava de copt si, cu ajutorul degetelor, il presam pe fundul vasului si pe peretii acestuia si se pune la frigider pentru cel putin 20 de minute. Pregatim umplutura: intr-un bol se amesteca cele doua tipuri de zahar cu faina, sarea si oualele si se omogenizeaza. Adaugam apoi indulcitorul, bourbonul, untul, vanilia si nucile pecan. Dupa omogenizarea completa, se toarna umplutura in crusta de placinta si se acopera cu o folie de aluminiu.

Coacere: Se preincalzeste cuptorul la 180 de garde Celsius si apoi se coace pentru o ora. Se serveste rece dupa circa 4 ore.

Placinta cu pere si ovaz

Ingrediente: Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 3/4 cana de faina, 1/2 cana unt rece, 3/4 cana zahar brun, 1/2 cana ovaz, 1/2 cana nuci pecan tocate si prajite, 1 cana faina, 1 cana zahar, 2 lingurite scortisoara, 6 pere, 1/2 cana afine uscate.

Mod de preparare: Se aseaza aluatul pe o foaie de copt intr-o tava de placinta, cu marginile pe peretii vasului si se tine la frigider pentru 30 de minute. Se taie untul din cana si se amesteca cu zaharul si scortisoara. Se adauga perele si afinele, amestecand pana la omogenizare completa. La final se completeaza cu nucile pecan si se aranjeaza in crusta de placinta. Se acopera cu o folie de aluminiu si se coace.

Coacere: Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade si apoi se coace timp de 70 de minute sau pana se rumeneste deasupra. Se serveste abia dupa ce s-a racit complet.

Placinta rustica cu mere

Ingrediente: Veti avea nevoie de 2 foi de placinta, 2 mere Golden Delicious, 2 mere Granny Smith, 1 lingura de faina, 1 lingura coaja de portocale, 1/4 lingura scortisoara macinata, 1 lingurita nucsoara proaspat macinata, 3 linguri zahar, 1 ou mare.

Mod de preparare: Pe o foaie de copt se aseaza ambele foi de placinta in forma de disc. Intr-un bol mare se amesteca merele, faina, coaja de portocale, scortisoara, nucsoara si 2 linguri de zahar. Dupa omogenizare asezam merele pe foaia de placinta si punem la copt.

Coacere: Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si se coace timp de 55 - 65 de minute. Se serveste dupa 30 de minute, calda sau la temperatura camerei.

Sursa foto: goodhousekeeping.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.