Deserturi

#ciocolata #retete #trufe #ardei iute #deserturi # trufe de ciocolata

Trufe de ciocolata cu ardei iute

Daca vrei sa iti surprinzi musafirii cu un desert inedit, le poti pregati niste trufe de ciocolata cu ardei iute. Combinatia dulce-picant este foarte placuta.

Ingrediente trufe de ciocolata cu ardei iute

400 m frisca lichida

500 g ciocolata amaruie, rupta bucati

1 lingura cafea boabe, proaspat macinata

1 lingurita scortisoara

1/2 lingurita pudra de ardei rosu iute

bombonele decorative

Cum se prepara trufele de ciocolata cu ardei iute

Pune frisca la fiert, intr-o cratita de inox, apoi da-o deoparte si topeste in ea ciocolata. Trebuie sa obtii o compozitie omogena, foarte fina.

Adauga in aceasta compozitie cafaua macinata, scortisoara si pudra de ardei iute. Amesteca bine, apoi pune totul la congelator, circa 3 ore.

Ajutandu-te de o lingura, ia din acest amestec de ciocolata bucati potrivite, pe care trebuie sa le modelezi sub forma de bilute. Decoreaza-le dupa plac, cu fulgi de ciocolata, bombonele decorative sau chiar pudra de boia, daca ai suficient curaj.

Pastreaza trufele la rece, pana in momentul servirii.

Cum se servesc trufele de ciocolata cu ardei iute

Serveste trufele de la frigider.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare