Deserturi

#deserturi #turta # sirop de artar #tura dulce

Turta dulce cu sirop de artar

Unul dintre deserturile extrem de populare in aceasta perioada, atat in Europa, cat si peste Ocean, este turta dulce cu sirop de artar si ghimbir.


Ingrediente pentru turta dulce cu sirop de artar:

  • 125 g unt moale;
  • 135 g zahar brun;
  • 50 ml sirop de artar;
  • 1 ou batut;
  • 100 g de faina;
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu;
  • 1 lingura de ghimbir pudra;
  • 2 lingurite de scortisoara;
  • 200 g ciocolata alba topita, pentru decor;


Cum se prepara turta dulce cu sirop de artar

Intr-un vas, amesteca bine cu mixerul untul si zaharul pana obtii o crema pufoasa. Adauga apoi siropul de artar si oul. Continua sa amesteci, apoi presara faina, bicarbonatul de sodiu, ghimbirul si scortisoara. Cu o lingura de lemn, amesteca pana obtii un aluat moale.

Asaza aluatul pe o suprafata presarata cu putina faina si framanta-l usor pana se omogenizeaza. Da-i forma unui disc si baga-l la frigider intr-o folie de plastic. Nu il lasa foarte mult, altfel devine foarte tare. Decupeaza apoi figurinele dorite.

Incinge cuptorul la 180 grade, dupa care asaza figurinele de turta dulce la 2 cm distanta in tava tapetata cu hartie de copt. Coace-le timp de 15-20 minute sau pana cand sunt putin mai tari la atingere.


Cum se serveste turta dulce cu sirop de artar

Decoreaza turta dulce cu ciocolata alba topita.

Sursa foto: taste.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare