Deserturi

#oua #dulciuri #scortisoara #ghimbir #turta dulce #zahar brun #deserturi #retete craciun

Turta dulce de Craciun

Turta dulce constituie unul dintre deserturile preferate ale copiilor in preajma sarbatorilor de iarna. Avantajul acesteia consa in faptul ca poate fi facuta in multe forme si decorata cu glazura si colorant alimentar.
 

Ingrediente pentru turta dulce  de Craciun
 

  • 4 1/2 cani faina
  • 1 lingura scortisoara macinata
  • 2 lingurite ghimbir macinat
  • 1/2 lingurita cuisoare
  • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 cana unt
  • 1.2 cana zahar brun
  • 2 oua
  • 3/4 cana melasa.
     

Cum se prepara turta dulce de Craciun
 

Amesteca faina, scortisoara, cuisoarele, ghimbirul si bicarbonat de sodiu. Bate bine untul impreuna cu zaharul intr-un castron. Adauga ouale, pe rand, apoi melasa. Pune aceasta compozite peste cea cu faina, treptat, amestecand dupa fiecare adaugare, pentru a obtine un aluat compact. Ruleaza aluatul si apoi da-l la frigider 2 ore, invelit in folie de plastic, pana s-a intarit.

Intinde aluatul si taie-l in forma dorita, folosind forme pentru prajituri. Poti face stelute, omuleti, inimioare, casute etc. Da-le la cuptor la 195 grade Celsius pana cand devin auriu-maronii.
 

Cum se serveste turta dulce de Craciun


Turta dulce
se serveste la temperatura camerei.


Sursa foto: smartwomanonline.com
 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.