Deserturi

#retete strudel #strudel cu mere si cirese #buddy valastro #strudel #bucatari celebri

Un desert minunat: strudel cu mere si cirese, dupa reteta "Regelui cofetarilor"

Pentru dupa-amiezile de weekend in care te intrebi ce "dulce" sa prepari, iti propunem o reteta simpla, dar care se va dovedi un rasfat in toata regula: strudel cu mere si cirese confiate. Iar daca iti spunem ca este reteta creata de Buddy Valastro, cel supranumit si "Regele cofetarilor", cu siguranta te-am convins.

Strudel cu mere si cirese

Sursa foto: canadianliving.com

Ingrediente:

  • 6 linguri de unt
  • 4 mere golden
  • 1/4 cana de zahar + 1 lingurita zahar
  • 1/4 cana de cirese confiate
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita praf de scortisoara
  • 1/4 lingurita nucsoara
  • 1/4 lingurita esenta de migdale
  • 1 lingura faina
  • 10 foi de aluat subtire
  • 3 linguri fulgi de porumb
  • frisca

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Acopera o tava de cuptor cu hartie de copt.

Curata merele si taie-le cubulete mici. Topeste doua linguri de unt intr-o tigaie, pune merele si 1/4 cana de zahar. Amesteca usor 4-5 minute pana cand se inmoaie. Adauga ciresele confiate, esenta de vanilie, scortisoara, nucsoara si esenta de migdale si amesteca. Pune si lingura de faina si mai amesteca pret de un minut, apoi ia tigaia de pe foc si lasa la racit 15 minute.

Topeste restul de unt intr-o craticioara la foc mic. Pune o foaie de aluat pe masa si intinde pe ea cu o pensula unt topit. Repeta operatiunea adaugand inca doua foi. Presara un strat subtire de fulgi de porumb zdrobiti.

Adauga din nou trei foi unse, fulgi de porumb, iar trei foi si fulgi de porumb si acopera cu a 10-a foaie. Unge din nou cu unt. Intinde compozitia de mere pe suprafata foilor lasand o margine de 5 centimetri libera.

Ruleaza pe lungime. Presara pe deasupra fulgii de porumb ramasi si o lingurita de zahar. Coace strudelul 25 de minute, pana cand e usor rumenit. Serveste portiile ornate cu frisca.

Cine este Buddy Valastro?

Buddy Valastro este un bucatar de origine siciliana, devenit faimos in SUA datorita emisiunilor televizate pe care le prezinta: "Regele bucatarilor", "Regele cofetarilor" si "Urmatorul mare bucatar".

Chef Valastro s-a remarcat prin creatiile sale culinare unice in aria patiseriei, impresionand o lume intreaga cu torturile lui demne de un patiser de renume. A inceput sa lucreze la varsta de 11 ani in cofetaria deschisa de familia sa, invatand de la tatal lui ce inseamna sa fii cel mai bun dintre patiseri. Iscusinta lui Buddy Valastro nu se opreste insa la prajituri, acesta fiind creatorul unor retete culinare fabuloase din toate ariile bucatariilor internationale.

Sursa foto: cakechooser.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.