Deserturi

#wrap de pui #wrap dietetic #retete simple # retete pui # retete dietetice

Wrap dietetic cu pui, in frunze de salata. O reteta cu inspiratie asiatica

Iti este pofta de un wrap bun, dar esti la dieta si nu poti manca lipie? Incearca aceasta reteta dietetica cu frunze de salata in loc de lipie! Se prepara rapid si te poti bucura de o masa excelenta in familie.

Ingrediente

  • 300g pui fiert si taiat bucatele marunte
  • 200g salata de varza si morcovi
  • 2 fire de ceapa verde tocata marunt
  • 50g alune taiate marunt
  • 2 linguri de coriandru proaspat, tocat marunt
  • 1 linguriță ghimbir tocat foarte fin, sau dat prin razatoare
  • o lingura ulei de susan
  • 2 linguri sos de soia
  • 200g de ananas proaspat
  • 12 frunze de salata verde
  • sare
  • piper

Cum se prepara

Taie ananasul in cubulete si pune-l la calit intr-o tigaie incapatoare sau intr-un wok. Poti adauga foarte putin ulei daca nu ai o tigaie nonaderenta. Caleste ananasul pana cand este al-dente.  

Scoate ananasul intr-un bol si adauga in aceeasi tigaie sau wok puiul, uleiul de susan si sosul de soia. Caleste totul pana cand puiul se rumeneste usor si inghite o mare parte din sosul de soia. Adauga apoi ananasul calit si ghimbirul si continua sa amesteci timp de un minut, doua, apoi stinge focul.

Intr-un bol mare adauga salata de varza si morcov, ceapa, alunele, coriandrul si asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Amesteca bine salata apoi adauga puiul cu ananas fierbinte peste si amesteca in continuare.

Asaza in fiecare farfurie cate patru frunze de salata verde si in mijlocul acestora adauga compozitia de pui. O lingura, maxim doua, in functie de dimensiunile frunzei de salata trebuie sa fie suficient. Inpatureste apoi frunzele de salata si serveste puiul ca pe un wrap.

Sursa foto: bhg.com

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.