Deserturi

#retete #frisca #deserturi #biscuiti #zabaglione

Zabaglione

Zabaglione este un desert traditional italienesc, foarte apreciat. Este usor de preparat, are o consistenta cremoasa si un gust rafinat. Se serveste cu capsuni si frisca.

Ingrediente pentru zabaglione


6 galbenusuri
75 grame zahar
150 ml coniac
coaja rasa de lamaie
scortisoara
extract de vanilie
200 grame smantana pentru frisca
capsuni
biscuiti.

Cum se prepara zabaglione

Intr-un bol metalic amesteca galbenusurile cu zaharul, coaja de lamaie, scortisoara si vanilia. Adauga si coniacul.

Umple pe jumatate o cratita cu apa si lasa la fiert. Aseaza bolul deasupra si amesteca continuu, pana cand crema isi tripleaza volumul. Ia crema de pe foc si mai amesteca timp de 1 - 2 minute.

Transfera crema calda in pahare inalte. Bate bine smantana pana obtii o frisca consistenta.

Cum se serveste zabaglione

Zabaglione se serveste cu frisca, capsuni si biscuiti faramitati.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare