Deserturi

#valentines day #retete de valentine's day #ziua indragostitilor #deserturi valentine's day #cina valentine's day #cina ziua indragostitilor

Ziua Indragostitilor: 3 deserturi savuroase pentru romantici incurabili

De Ziua Indragostitilor, deserturile devin o adevarata arma a seductiei in cuplu. Indiferent ca sunt cu ciocolata, frisca sau fructe sau ca adaugi un strop de inspiratie afrodiziaca in ele, deserturile reprezinta cireasa de pe tort a oricarei cine romantice de Valetine's Day. Prepara trei retete delicioase cu care sa-ti cuceresti iubitul, inspirate dintr-una dintre cele mai rafinate bucatarii ale lumii: frantuzeasca.


Briose-inimioare cu ciocolata neagra

Ingrediente (2 persoane):

  • 15 g unt
  • 40 g ciocolata neagra + 2 patratele
  • 10 g zahar
  • 10 g faina
  • 1 ou

Cum se prepara:

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.

Topeste intr-un vas, pe foc, ciocolata si untul. Intr-un castron separat, bate oul si amesteca-l cu zaharul. Apoi, adauga faina si ciocolata topita cu unt si amesteca bine compozitia.

Toarna compozitia in doua forme de inimioare (din silicon) pana la jumatatea lor, adauga cate un patratel de ciocolata in fiecare si completeaza pana sus cu restul de compozitie.

Baga formele la cuptor timp de 8 minute. Briosele-inimioare se servesc calde.


Mere caramelizate "indragostite"

Ingrediente (2 persoane):

  • 4 mere rosii, medii
  • 1 kg de zahar
  • 400 ml apa
  • 2 felii de turta dulce
  • 15 g nuci de pin
  • 15 g nuci maruntite
  • 15 g fistic
  • 15 g seminte de susan

Cum se prepara:

Decojeste doua mere si taie-le cubulete. Caleste-le un pic, intr-o tigaie, cu 30 de g de zahar si 10 g de unt. Adauga turta dulce taiata cubulete, nucile maruntite, cele de pin si fisticul. Mai lasa 1-2 minute si apoi opreste focul.

Taie capacul celor doua mere ramase, scobeste miezul si adauga in interiorul lor compozitia formata din mere, turta dulce si nuci.

Prepara caramelul dintr-un kilogram de zahar, 400 de ml apa si seminte de susan. Cand este gata, treci fundul merelor umplute prin caramel.

Asaza-le pe un platou, pune-le capacul si infige in ele un bat aromat de vanilie sau orice alt obiect decorativ doresti.


Fructe "dichisite" trase in ciocolata

Ingrediente:

  • capsuni
  • struguri
  • ananas
  • zmeura
  • mere
  • 100 g ciocolata neagra
  • 100 g ciocolata alba

Cum se prepara:

Se curata fructele, acolo unde este cazul, si se taie cubulete de marime medie. Se pun pe un platou.

Separat, se topeste ciocolata, in doua vase diferite, unul pentru cea alba, celalalt pentru cea neagra.

Fructele se infig in bete subtiri (de frigarui) si se dau fie printr-unul, fie prin ambele tipuri de ciocolata, dupa preferinta.




Foto: Thedemoiselle.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului