Deserturi

#placinte cu prune #placinte cu visine #Ziua Internationala a Placintelor #placinte

Ziua Internationala a Placintelor! Care este placinta preferata a romanilor

Oficial, in fiecare an pe 23 ianuarie se sarbatoreste unul dintre cele mai indragite deserturi din intrega lume: placinta.

Preparata astazi in diferite forme si arome, placinta are o istorie care se intinde pe mii de ani. Primele mentiuni dateaza din jurul anului 9500 i.Hr., in perioada neolitica. Forme rudimentare ale preparatului de astazi gasim si in Egiptul Antic, dar si in Grecia Antica. Romanii au fost, insa, cei care i-au dat numele de „placenta” si au facut-o celebra in intrega Europa, odata cu expansiunea lor. Daca in Evul Mediu, cele mai multe placinte erau umplute cu carne, din secolul al XVI-lea acestea au inceput sa fie preparate cu fructe. in America, placintele au ajuns odata cu primii colonisti, devenind in scurt timp un preparat de baza in viata americanilor. Ziua Internationala a Placintei a inceput sa fie celebrata pe data de 23 ianuarie din anul 1975.

 Populare in intreaga lume, placintele sunt la fel de apreciate si de romani. Astfel ca, in topul celor mai comandate sortimente de placinte de catre clientii foodpanda se afla cele cu fructe: placintele cu visine in proportie de circa 50%, placintele cu mere (peste 25% din comenzi) si placintele cu prune si scortisoara (20%).

Datele foodpanda arata ca romanii comanda cele mai multe placinte alaturi de alte preparate din meniu, ca desert dupa cina, in intervalul orar 18:00-20:00. De asemenea, ziua de vineri este preferata de clientii foodpanda pentru a comanda acest preparat.

„Romanii au o preferinta aproape nativa pentru placinte, mai ales ca acest tip de preparat aminteste de deserturile copilariei. Cei mai multi dintre clientii nostri se indreapta catre sortimentele clasice cu fructe - visine, mere sau prune, pe care le regasesc in meniurile majoritatii restaurantelor din oferta noastra”, declara Radu Balaceanu, Country Manager foodpanda Romania.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare