Deserturi

#ciocolata #fursecuri #faina #zahar #vanilie

Fursecuri cu ciocolata

Fursecurile cu ciocolata sunt foarte gustoase si au o aroma aparte. Crocante la exterior si cremoase la interior, aceste fursecuri vor deveni cu siguranta preferatele tale la cafeaua sau ceaiul de dimineata. Aceste fursecuri poti fi pastrate chiar si cateva saptamani, in borcane inchise ermetic.
 

Ingrediente pentru fursecurile cu ciocolata
 

  • 250 grame faina pentru prajituri
  • 250 grame faina pentru paine
  • 15 grame bicarbonat de sodiu
  • 15 grame praf de copt
  • 15 grame sare grunjoasa
  • 250 grame unt
  • 300 grame zahar brun
  • 250 grame zahar alb
  • 2 oua
  • extract de vanilie
  • 500 grame ciocolata menajera cu lapte, taiata in cubulete cat mai mici. 

 

Cum se prepara fursecurile cu ciocolata
 

Intr-un bol amesteca faina pentru prajituri cu faina pentru faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea grunjoasa.

Cu ajutorul unui mixer amesteca untul cu zaharul brun si zaharul alb. Amesteca bine, timp de 10 minute. Adauga pe rand ouale. Amesteca bine dupa adaugarea fiecarui ou. Adauga apoi si vanilia.

Adauga apoi si faina. Amesteca bine cu mixerul pana sunt bine incorporate toate ingredientele. Adauga apoi si ciocolata. Amesteca bine toate ingredientele. Poti framanta acest aluat si cu mainile, pana cand ciocolata este bine incorporata in aluat.

Inveleste apoi aluatul intr-o folie de plastic si lasa-l la rece timp de 36 de ore.

Cand aluatul este gata pentru coacere, incalzeste cuptorul. Unge o tava cu putin unt si tapeteaz-o cu folie de copt.

Cu mainile, formeaza din aluat mingiute pe care le asezi pe tava. Ai grija sa lasi cativa centrimetri distanta intre fursecuri. Da apoi tava la cuptor, timp de 20 - 25 de minute. Cand sunt gata, lasa fursecurile sa se raceasca inainte de a le servi.
 

Cum se servesc fursecurile cu ciocolata
 

Fursecurile cu ciocolata se servesc ca atare. Sunt potrivite si ca gustare la cafeaua sau ceaiul de dimineata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului