Placinta cu zmeura si cirese este un desert gustos si aromat, potrivit pentru serile de vara. O poti servi atat simpla, cat si cu o cupa de inghetata de vanilie si zmeura proaspata.
Ingrediente pentru placinta cu zmeura si cirese
- aluat pentru placinta
- 300 grame zmeura inghetate
- 400 grame cirese fara samburi din conserva
- 250 grame zahar
- 30 grame amidon
- un praf de sare
- 20 grame unt
-
20 ml lapte.
Cum se prepara placinta cu zmeura si cirese
Scurge zmeura si pastreaza sucul. Scurge si ciresele si pastreaza o cana din sucul de cirese.
Intr-o cratita amesteca zaharul, amidonul si sarea. Adauga apoi sucurile de zmeura si de cirese.
Adauga apoi si ciresele si lasa la foc mic, pana sosul se ingroasa. Ia de pe foc si adauga untul. Amesteca incetisor.
Adauga apoi zmeura. Amesteca si lasa deoparte.
Intr-o tava unsa cu unt aseaza aluatul. Toarna umplutura. Deasupra aseaza inca o foaie de aluat.
Unge alutul cu lapte si presara putin zahar.
Da tava la cuptor pentru 50 de minute. Cand e gata, scoate placinta de la cuptor si las-o sa se raceasca complet inainte de a servi.
Cum se serveste placinta cu zmeura si cirese
Placinta cu zmeura si cirese se serveste ca atare.