Prajitura de mere cu glazura de scortisoara se prepara usor si este foarte gustoasa. Este ideala pentru evenimentele speciale. O poti servi si la o cana de ceai fierbinte, sau dimineata, la cafea.
Ingrediente pentru prajitura de mere cu glazura de scortisoara
- 450 grame faina
- 10 grame bicarbonat de sodiu
- 10 grame scortisoara
- 5 grame sare
- 10 grame nucsoara
- 10 grame vanilie
- 2 oua, batute
- 200
- 250 grame maioneza
- 450 grame suc de mere
- 250 grame zahar
- 250 grame nuci
Pentru glazura:
- 240 grame crema de branza
- 70 grame unt topit
- 400 grame unt
-
10 grame scortisoara.
Cum se prepara prajitarua de mere cu glazura de scortisoara
Unge o tava cu unt. Intr-un bol amesteca faina, bicarbonatul de sodiu, sarea, scortisoara si nucsoara. Bate ouale cu maioneza, sucul de mere, zaharul si vanilia pana se omogenizeaza si obtii o pasta consistenta. Adauga apoi si nucile. Toarna compozitia in tava. Da tava la cuptor, timp de 30 de minute. Cand e gata, scoate prajitura si las-o sa se raceasca cateva minute.
Intre timp prepara glazura. Amesteca crema de branza cu untul pana obtii o pasta. Adauga treptat si zaharul si amesteca bine. Adauga scortisoara. Amesteca toate ingredientele pana se omogenizeaza.
Toarna apoi glazura peste prajitura.
Cum se serveste prajitura de mere cu glazura de scortisoara
Prajitura de mere cu glazura de scortisoara se serveste ca atare.