Salamul de biscuti este un desert sanatos, care poate fi servit cu incredere chiar si copiilor. Prepararea retetei nu necesita mult timp si nici o experienta bogata in arta culinara .
De ce ingrediente ai nevoie:
- 5 pachete de biscuiti
- 1 pachet unt
- 1 litru de lapte
- 5 - 6 linguri de cacao
- 300 grame zahar
- 200 grame nuci
- 4 linguri de gem
-
esente de rom si vanilie.
Cum se prepara:
- Biscutii se farama si se amesteca cu laptele.
- Untul se topeste si se adauga peste el cacao, zahar, se mai pune putin pe foc.
- Se adauga apoi gemul, nuca si esentele de rom.
- Aceasta compozitie se adauga peste laptele amestecat cu biscuiti si se amestea bine.
- O compozitie prea moale poate fi redresata cu mai multi biscuit farmati.
-
Compozitia finala se pune pe o folie de staniol, se ruleaza si se baga la congelator pentru cel putin o ora.
Cum se serveste:
- Salamul de biscuti se poate servi numai dupa ce s-a intarit in congelator.
Reteta oferita de restaurantul Casa Select.