Deserturi

#strudel #mere #scortisoara

Strudel cu mere

Strudelul cu mere este un desert delicios. Amestecul de mere dulci, scortisoara aromata si rom va face din acest desert preferatul tau si al invitatilor tai. Pe timpul verii, serveste acest desert cu inghetata.

 

Ingrediente pentru strudel cu mere

 

  • 30 ml rom
  • 50 grame stafide
  • scortisoara
  • 80 grame zahar
  • 120 grame unt
  • 350 grame pesmet
  • aluat gata pregatit
  • 60 grame nuci
  • un kilogram mere, taiate felii.

 

Cum se prepara strudelul cu mere

 

Intr-un bol, amesteca romul cu stafidele. In alt bol, amesteca scortisoara cu zaharul. Intr-o tigaie, incinge 50 de grame de unt. Adauga pesmetul si prajeste-l timp de 3 minute, pana cand capata o culoare aurie. Cand este gata, ia tigaia de pe foc si lasa pesmetul sa se raceasca.

Intre timp, incalzeste cuptorul la 200 de grade. Tapeteaza tava de copt cu hartie pergament. Cat timp se incalezeste cuptorul, intinde foaia de aluat. Unge foaia de aluat cu unt topit. Pentru aceasta operatiune poti folosi o pensula de bucatarie. Peste aluatul uns cu unt presara pesmetul. Presara si nucile taiate.

Amesteca feliile de mar cu stafidele si zaharul cu scortisoara. Adauga aceasta compozitie peste aluat. Ai grija insa ca merele sa nu lase prea mult lichid. Atunci cand umpli aluatul cu mere nu trebuie sa fie lichid deloc. Dupa ce ai pus si umplutura cu mere, impatureste aluatul, astfel incat sa obtii un rulou .

Transfera strudelul in tava de copt si unge-l cu restul de unt topit. Lasa strudelul la cuptor timp de 30 de minute, pana cand capata o culoare aurie. Cand este gata, scoate strudelul din cuptor si lasa-l sa se raceasca timp de 30 de minute inainte de a-l portiona.

 

Cum se serveste strudelul cu mere

 

Strudelul cu mere se serveste la temperatura camerei, cu zahar pudra pe deasupra. Pentru momentele speciale, poti orna strudelul si cu o cupa de inghetata de vanilie si sos de caramel .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare