Deserturi

#desert #piersici #tarta #migdale #oua #vanilie #lichior #unt #zahar brun #caise

Tarta cu piersici

Tarta cu piersici este un desert gustos, usor de preparat si potrivit in sezonul estival. Se serveste cu frisca.
 

Ingrediente pentru tarta cu piersici
 

  • aluat


Pentru pasta de migdale :
 

  • 125 grame unt
  • 125 grame zahar brun
  • 125 grame migdale macinate
  • 2 oua.


Pentru umplutura cu piersici:
 

  • 200 grame zahar brun
  • 1 pastaie de vanilie
  • 10 ml lichior
  • 8 piersici
  • gem de caise
  • fulgi de migdale.
     

Cum se prepara tarta de piersici
 

Pentru pasta de migdale, amesteca untul cu zaharul pana cand obtii o crema fina. Adauga pe rand ouale si amesteca pana sunt bine incorporate. Adauga apoi migdalele macinate. Da la rece pentru o ora.

La foc mic fa un sirop din 250 ml apa cu zahar si pastaia de vanilie. Adauga apoi lichiorul.

Taie piersicile pe jumatate, indepartand samburele. Aseaza jumatatile de piersica intr-o tava. Peste ele toarna siropul.

Acopera tava cu o folie de aluminiu si da la cuptor pentru 25 de minute.

Aseaza aluatul intr-o tava si mai da la rece pentru 30 de minute.

Umple apoi forma de tarta cu jumatatile de piersica. Peste piersici toarna compozitia de migdale.

Da tava la cuptor pentru 60 de minute.

Inainte de a servi, incalzeste gemul de caise. Unge tarta cu gemul cald. Presara peste tarta fulgii de migdale.
 

Cum se serveste tarta cu piersici
 

Tarta cu piersici se serveste cu frisca.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare