Tarta de ciocolata cu migdale este un desert pe care toata lumea il va savura. Prajitura se face usor, iar ingredientele sunt foarte simple.
Ingrediente pentru tarta de ciocolata cu migdale
- 200 gr unt
- 200 grame ciocolata neagra , bucati
- 4 oua
- 200 grame zahar pudra
- 50 grame faina
- 50 grame migdale macinate
-
cacao pentru decorare .
Cum se prepara tarta de ciocolata cu migdale
Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius si unge o tava cu unt. Pune intr-o tigaie untul si ciocolata si amesteca-le pana cand obtii o pasta omogena.
Bate ouale cu mixerul, adauga zaharul si bate bine cam 5 minute, astfel incat sa obtii o compozitie ferma si omogena. Adauga sosul de ciocolata in recipientul cu oua si zahar, apoi amesteca cu grija. Adauga faina, migdalele si 1/4 lingurita de sare. Toarna totul in tava si da tava la cuptor pentru maxim 40 de minute, pana cand se formeaza o crusta la suprafata prajiturii. Asteapta sa se raceasca tarta, apoi scoate-o din tigaie.
Cum se serveste tarta de ciocolata cu migdale
Se serveste cu praf de cacao presarat pe deasupra.