Tiramisu cu zmeura este un desert racoros si gustos, potrivit pentru mesele festive. Se serveste cu zmeura proaspata sau alte fructe de padure.
Ingrediente pentru tiramisu cu zmeura
- 2 oua
- 150 grame zahar
- 250 grame branza mascarpone
- 20 ml apa fierbinte
- 20 grame gelatina
- 12 piscoturi
- 80 ml lichior
- 300 grame zmeura inghetata
- zmeura proaspata pentru servit.
Cum se prepara tiramisu cu zmeura
Tapeteaza o tava rotunda cu folie de plastic.
Cu un mixer amesteca ouale si 100 grame de zahar. Amesteca apoi compozitia la bain marie timp de 5 - 10 minute, pana cand obtii o crema consistenta.
Ia de pe foc si mai amesteca cateva minute, pana se raceste.
Intr-un bol amesteca branza mascarpone si restul de zahar. Adauga un sfert din crema de oua si amesteca bine.
Adauga apoi restul de crema de oua. Amesteca bine toate ingredientele.
Intr-un bol cu apa fierbinte adauga gelatina. Amesteca pana se dizolva complet.
Adauga gelatina peste crema cu mascarpone si amesteca bine.
Inmoaie jumatate din piscoturi in lichior si aranjeaza-i in tava. Peste piscoturi adauga jumatate din zmeura. Deasupra torana jumatate din crema de mascarpone.
Repeta operatiunea cu restul de ingrediente.
Da tava la rece peste noapte.
Cum se serveste tiramisu cu zmeura
Tiramisu cu zmeura se serveste cu zmeura proaspata pe deasupra.