Dulceturi & Conserve

#sfaturi culinare #conserve # preparare conserve # avantaje conservare

4 motive pentru care sa prepari conserve

De la inceputul verii si pana la toamna tarziu, gospodinele se intrec in prepararea conservelor de tot felul, a dulceturilor si gemurilor parfumate.

Cu toate ca ai putea da vina pe lipsa timpului liber sau te multumesti cu gandul ca poti gasi asemenea produse si in supermarket, exista o lista intreaga de motive care te pot convinge sa prepari chiar la tine acasa conservele pentru iarna.

1. Eviti aditivii

Daca prepari singura conservele pentru iarna, ai certitudinea ca produsele respective nu contin aditivi.

Daca vei citi etichetele conservelor din magazine, vei avea o surpriza sa descoperi cat de mare e numarul aditivilor adaugati ( de la coloranti alimentari, pana la potentiatori de aroma sau adaos de sare).

Putem vorbi de o renastere a activitatilor gospodaresti, deoarece foarte multe persoane sunt preocupate de alimentatia sanatoasa si gustoasa.

2. Eviti riscul de a te intoxica cu BPA

Bisphenol A (prescurtat BPA) este un element care intra in compozitia plasticului.

Conservele din magazine pot avea in interiorul cutiei aceasta substanta chimica, iar riscurile la care este supus organismul sunt foarte mari. BPA -ul poate provoca diabet, infertilitate, obezitate sau cancer.

3. Faci economomie in buget

Daca te aprivizionezi cu legume si fructe in plin sezon, ai avantajul sa obtii un pret mai mic. Exceptand timpul consumat, vei constata ca produsele obtinute vor costa mai putin decat cele din magazine.

La iarna, vei plati de trei ori mai mult pentru un borcan de dulceata sau unul de zacusca, asa ca, alegerea iti apartine.

4. Iesi din rutina si te distrezi

De multe ori, gospodinele declara ca atunci cand pregatesc bunatati pentru cei dragi au parte de momente de relaxare si multumire. Totodata, poti petrece ceva timp alaturi de cei dragi: iti chemi sotul sa te ajute si sa curate fructele, copiii se vor ocupa cu degustarea, iar ziua va trece mult mai usor.

Acelasi lucru il poti face si alaturi de gasca de prieteni- muzica, glume si multe borcane de dulceata, pe care sa le savurati, la iarna, alaturi de o portie de clatite pufoase sau un chec aromat cu cacao!

Foto: improveyourhomeandgarden.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare