Dulceturi & Conserve

#dulceata de bujori #dulceata # bujori

Au aparut bujorii! Invata cum poti prepara cea mai buna dulceata de bujori

Este sezonul bujorilor! Profita de aceasta perioada pentru a prepara cea mai buna dulceata de bujori. Daca iti place cea de trandafiri iti va placea, cu siguranta, si aceasta.

Ingrediente pentru dulceata de bujori

  • 1 kg de petale de bujori
  • 4 l apa
  • 4 kg zahar
  • 9 lamai

Cum se prepara dulceata de bujori

Spala petalele bujorilor si lasa-le la scurs. Adauga zeama de la patru lamai peste acestea si amesteca bine, framantandu-le usor. Zeama ajuta la pastrarea culorii petalelor, impiedicand oxidarea. Acopera bolul si lasa-l la frigider timp de o ora.

Intre timp, adauga intr-o oala apa si zaharul si pune-le la fiert, amestecand continuu pana cand acesta se dizolva. Lasa totul sa fiarba pana cand scade la un sfert din cantitatea initiala. Adauga peste aceasta zeama stoarsa de la restul lamailor si petalele de bujor, cu tot cu zeama din castron.

Amesteca totul foarte bine si lasa totul sa fiarba timp de 10 minute sau pana cand petalele se inmoaie.

Adauga dulceata fierbinte in borcane curate ce se pot inchide etans. Umple borcanele treptat pentru a nu se sparge. Inchide bine capacul si intoarce borcanele cu fundul in sus. Lasa-le sa stea in aceasta pozitie pana cand se racesc complet, la temperatura camerei. In acest fel borcanele se vor vida fara a fi nevoie sa le pui la cuptor, sau sa le fierbi.

Cum se prepara dulceata de bujori

Dulceata de bujori poate fi servita alaturi de clatite sau in diverse retete de prajituri, ori poate fi consumata la micul dejun, pe o felie de paine prajita, cu putin unt.

Sursa foto: jurnalderetete.md

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului