Dulceturi & Conserve

#conserve #bame #bame murate

Bame murate

Bamele murate se prepara rapid, sunt gustoase si aromate. Sunt ideale in sezonul rece si se servesc cu preparate din carne si piureuri.


Ingrediente pentru bamele murate

  • 600 grame brame
  • 4 catei de usturoi
  • 4 felii de lamaie
  • 400 ml otet
  • 400 ml apa
  • sare
  • 1 lingurita sare
  • 2 lingurite seminte de mustar
  • 1 lingurita seminte de coriandru
  • 1 lingurita fulgi de ardei
  • 1 lingurita seminte de fenicul
  • 1 lingurita seminte de telina
  • 1 lingurita boabe de piper negru


Cum se prepara bamele murate

Sterilizeaza borcanele si lasa-le la cuptor pana cand sunt gata bamele. Intr-o cratita, fierbe apa cu otetul, sarea si zaharul si lasa pana da in clocot.

Intr-un bol, amesteca toate condimentele si spala bamele. Scoate borcanele si asaza in fiecare cate o felie de lamaie. Adauga apoi in fiecare borcan cate o lingurita din amestecul de condimente. Adauga si usturoiul.

Asaza apoi si bamele si toarna otetul. Sigileaza cu capacele sterilizate si asaza borcanele intr-o cratita cu apa si fierbe timp de 15 minute.

Scoate-le apoi din cratita si lasa-le sa se raceasca. Bamele murate pot fi consumate dupa 24 de ore.


Cum se servesc bamele murate

Bamele murate se servesc cu diverse piureuri de legume si preparate din carne.

Sursa foto: simplyrecipes.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.