Dulceturi & Conserve

#conserve iarna #suc rosii iarna #conserve suc rosii #bulion rosii # suc de rosii #suc rosii

Cea mai buna reteta de suc de rosii pentru iarna

Sfarsitul lunii august, inceputul lui septembrie este perioada perfecta pentru prepararea sucului de rosii pentru camara de iarna. In aceasta perioada rosiile sunt bine coapte si foarte gustoase, rezultand un suc delicios. Iata cum te poti bucura de savoarea acestora tot timpul anului.

 

Ingrediente pentru sucul de rosii

  • 10 kg rosii bine coapte
  • 1-2 ardei grasi
  • frunze de la o telina
  • busuioc (optional)
  • sare
  • piper

Cum se prepara sucul de rosii

Spala rosiile bine, indeparteaza cotorul si taie-le cubulete.

Da rosiile prin masina speciala pentru suc de rosii. Asauga sucul obtinut intr-o oala incapatoare.

Spala ardeii si taie-i in jumatate. Indeparteaza cotorul si semintele si adauga-i peste sucul de rosii. Spala si frunzele de telina si crengutele de busuioc si aduga-le si pe acestea peste suc. Lasa totul sa fiarba la foc mediu timp de 60 de minute. Cand este aproape gata asezoneaza dupa gust cu sare si piper proaspat macinat.

Scoate frunzele de telina, ardeiul si busuiocul din suc si toarna-l imediat ce l-ai luat de pe foc in sticle curate. Capseaza sticlele si asaza-le pe un pat de paturi. Inveleste-le bine cu un strat gros de paturi si lasa-le sa stea asa minim 24 de ore sau pana cand ajung la temperatura camerei.

Depoziteaza apoi sucul obtinut in camara.

Sursa foto: healthyrecipeshome.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete