Dulceturi & Conserve

# dulceata de cirese #dulceata de cirese amare #dulceata #retete dulceata

Cea mai gustoasa dulceata de cirese amare! Invata cum sa o prepari

Ne aflam in plin sezon al cireselor si este pacat sa nu profiti de aceasta perioada pentru a prepara cea mai gustoasa dulceata de cirese amare. Este usor de preparat si te vei putea bucura de savoarea ei intregul an.

Ingrediente pentru duceata de cirese amare

  • 2 kg cirese amare
  • 2 kg zahar
  • 1 lamaie

Cum se prepara dulceata de cirese amare

Curata ciresele de samburi. Taie lamaia felii si adug-o impreuna cu ciresele intr-o oala incapatoare. Adauga zaharul peste ele si amesteca bine. Lasa totul la frigider peste noapte.

A doua zi, scurge siropul si pune-l la fiert timp de 10 minute. Adauga apoi ciresele si feliile de lamaie si fierbe totul la foc mic timp de 5 minute. Scoate apoi lamaile si continua sa fierbi duceata timp de 30-40 de minute.

Pentru a verifica daca este gata, toarna cateva picaturi de dulceata pe o farfurioara rece. Daca acestea nu curg, dupa ce ajung la temperatura camerei, inseamna ca dulceata este gata.

Pune dulceata fierbinte in borcane curate. Inchide bine capacul si intoarce borcanele cu fudul in sus. Lasa-le asa pana cand se racesc complet, la temperatura camerei. In acest fel borcanele se vor vida si steriliza fara a fi nevoie sa le pui la cuptor, sau sa le fierbi.

Poti pastra dulceata in camara timp de un an.

Cum se serveste dulceata de cirese amare

Dulceata de cirese amare poate fi servita la micul dejun, pe paine prajita cu unt sau o poti folosi la prepararea deserturilor.

Sursa foto: pxhere.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.