Dulceturi & Conserve

# ceapa murata cu ardei #conserve iarna # ceapa murata #ardei iute #muraturi

Ceapa rosie cu ardei iute murate in otet! Un deliciu in zilele reci de iarna

Ceapa rosie cu ardei iute murate in otet sunt delicioase alaturi de aperitive din carne in zilele reci de iarna. La fel de bine merg insa si alaturi de o friptura la gratar sau la cuptor. In plus, se prepara foarte usor.

Ingrediente pentru ceapa rosie cu ardei iute murate in otet

  • 10 cepe rosii medii
  • 4-5 ardei iuti
  • 1250 ml de apa
  • 850 ml otet
  • 10 lingurite rase de sare
  • 10 lingurite rase de zahar
  • 4-5 foi de dafin foaie de dafin
  • 2 linguri boabe de mustar
  • 2 linguri boabe de piper

Cum se prepara ceapa rosie cu ardei iute murate in otet

Curata ceapa si spal-o bine. Spala si ardeii iuti.

Taie ardeii felii rotunde, cat mai subtiri si elimina cat mai multe seminte. Este indicat sa folosesti manusi pentru aceasta operatiune.Taie apoi si ceapa julien. Amesteca cele doua ingrediente pana cand ardeii sunt distribuiti uniform printre ceapa.

Adauga ceapa si ardeii in borcane de sticla de dimensiunile dorite.

Intr-o oala incapatoare adauga apa, otetul, sarea, zaharul, foile de dafin, mustarul si piperul. Amesteca bine si lasa totul sa dea in clocot. Dupa doua minute stinge focul si toarna marinata in borcane peste ceapa.

Pentru ca borcanele sa nu se sparga din cauza apei fierbinti, pune-le pe un gratar de metal sau intr-o tava.

Inchide borcanele etans si inveleste-le in paturi groase. Lasa-le sa se raceasa pana cand ajung la temperatura camerei.

Sursa foto:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului