Ingrediente pentru ceapa rosie cu ardei iute murate in otet
- 10 cepe rosii medii
- 4-5 ardei iuti
- 1250 ml de apa
- 850 ml otet
- 10 lingurite rase de sare
- 10 lingurite rase de zahar
- 4-5 foi de dafin foaie de dafin
- 2 linguri boabe de mustar
- 2 linguri boabe de piper
Cum se prepara ceapa rosie cu ardei iute murate in otet
Curata ceapa si spal-o bine. Spala si ardeii iuti.
Taie ardeii felii rotunde, cat mai subtiri si elimina cat mai multe seminte. Este indicat sa folosesti manusi pentru aceasta operatiune.Taie apoi si ceapa julien. Amesteca cele doua ingrediente pana cand ardeii sunt distribuiti uniform printre ceapa.
Adauga ceapa si ardeii in borcane de sticla de dimensiunile dorite.
Intr-o oala incapatoare adauga apa, otetul, sarea, zaharul, foile de dafin, mustarul si piperul. Amesteca bine si lasa totul sa dea in clocot. Dupa doua minute stinge focul si toarna marinata in borcane peste ceapa.
Pentru ca borcanele sa nu se sparga din cauza apei fierbinti, pune-le pe un gratar de metal sau intr-o tava.
Inchide borcanele etans si inveleste-le in paturi groase. Lasa-le sa se raceasa pana cand ajung la temperatura camerei.
Sursa foto: