Dulceturi & Conserve

#ciuperci #otet #muraturi

Ciuperci murate

Ciupercile murate au gust special si sunt potrivite pentru numeroase mancaruri . Pentru a le mura, poti alege orice tip de ciuperci . Pastreaza-le intr-un loc racoros si in anotimpul rece te vei rasfata cu salate asortate speciale.

 

Ingrediente pentru ciuperci murate

 

  • 1 kilogram ciuperci
  • 1 litru otet
  • 20 grame sare
  • boabe de piper
  • 5 catei de usturoi .

 

Cum se prepara ciupercile murate

 

Spala si curata bine ciupercile. Taie-le coditele. Amesteca ciupercile cu putina sare si otet. Pune pe foc o oala in care amesteci otetul cu sarea si boabele de piper. Pune in borcane ciupercile si usturoiul taiat feliute. Cand lichidul a fiert, toarna-l peste ciuperci. Lasa sa se raceasca si inchide borcanele ermetic.

 

Cum se servesc ciupercile murate

 

Ciupercile murate se servesc ca garnitura la diverse mancaruri si fripturi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului