Fructele de afin se pot transforma intr-un compot foarte gustos daca le fierbi cu zahar, apa si lamaie. Adauga si cateva cuisoare pentru a obtine un plus de savoare.
Ingrediente pentru compotul de afine
- 3 cani de afine
- 0,5 cani apa
- 3-4 linguri de zahar
- 1,5 linguri de suc proaspat de lamaie
-
3 bucati cuisoare.
Cum se prepara compotul de afine
Spala bine afinele si indeparteaza-le pe cele stricate .
Intr-o cratita pune apa, zaharul, sucul de lamaie si cuisoarele la fiert. Lasa-le sa fiarba pana zaharul este dizolvat.
Scoate cuisoarele si adauga afinele. Lasa-le sa fiarba maxim 10 minute , apoi lasa compotul sa se raceasca.
Pune-l in borcane, pe care le inchizi apoi cu capace care sa nu permita intrarea aerului in interior. Pune-le la bagne marie si lasa-le apoi sa se raceasca. Da-le la camara pana la servire .
Cum se serveste compotul de afine
Se serveste rece.
Il poti consuma impreuna cu prajituri , tarte, inghetata sau ca atare, simplu.