Chiar si din fructele uscate poti face niste deserturi savuroase. Iti prezentam o reteta delicioasa de compot de caise uscate in apa de trandafiri, ce are a aroma distincta si rafinata.
Ingrediente pentru compotul de caise uscate in apa de trandafiri:
- 180 g caise uscate
- 150 g curmale uscate
- 80 ml miere
- 2 lingurite de esenta de trandafiri
- 55 g fistic
- 125 ml de apa calda
- 1 cutie de iaurt grecesc
Cum se prepara compotul de caise uscate in apa de trandafiri:
Pune caisele, curmalele, mierea, esenta de trandafiri si fisticul intr-o cratita medie si lasa-le sa fiarba la foc mare, aproximativ 5 minute, apoi redu focul la mediu, acopera cratita si mai lasa compozitia sa fiarba 7-8 minute, pana cand caisele se inmoaie putin.
Cum se serveste compotul de caise uscate in apa de trandafiri:
Compotul de caise uscate in apa de trandifiri se serveste cald sau rece, cu iaurt grecesc.
Sursa foto: taste.com.au