Cum poti pastra aroma nectarinelor pana la iarna? Fa-le compot . Din aceste fructe parfumate, putina apa, zahar si lamaie poti pregati un compot care sa iti insoteasca micul dejun sau sa-ti fie gustare in zilele cand ti-e pofta de fructe.
Ingrediente pentru compotul de nectarine
- 1 cana zahar
- 1 cana apa
- coaja de la o jumatate de lamaie
-
6 cani de nectarine taiate sferturi sau bucati mai mici, curatate de coaja si de samburi.
Cum se prepara compotul de nectarine
Spala bine nectarinele, decojeste-le si scoate-le samburii. Taie-le in bucati cat vrei tu de mari.
Intr-o cratita amesteca zaharul, apa si coaja de lamaie. Lasa-le la foc potrivit pana incep sa fiarba. Atunci cand mixul ajunge la punctul de fierbere , acopera cratita cu un capac si las-o sa fiarba timp de 5 minute.
Adauga bucatile de nectarine si lasa-le sa fiarba inca 5-7 minute, pana cand fructul s-a inmuiat.
Scoate bucatile de fruct si coaja de lamaie si lasa siropul pe foc, ca sa mai scada.
Spala si usuca bine borcanele in care vei pastra compotul, apoi incalzeste-le. Pune bucatile de nectarine inauntru. Ia siropul de pe foc, lasa-l putin sa se racoreasca, apoi toarna-l deasupra fructelor.
Acopera borcanele cu capace care sa inchida borcanele etans. Apoi pune-le la camara .
Cum se serveste compotul de nectarine
Se serveste rece sau incalzit, in functie de preferinta.