Dulceturi & Conserve

#compot #piersici #fructe #fructe de vara

Compot de piersici

Din piersicile coapte poti face in timpul verii compot pe care sa-l mananci fie la micul dejun, fie ca desert. Alege fructele care sa nu fie foarte moi, insa destul de coapte si adauga-i, daca simti nevoia, si cateva frunze de menta.
 

Ingrediente pentru compotul de piersici
 

1 cana zahar
0,5 cani apa
coaja de la o lamaie
4 cani cu piersici curatate de coaja si samburi
Optional, cateva frunze de menta.
 

Cum se prepara compotul de piersici
 

Curata piersicile de coaja si samburi.

Pune intr-o cratita la fiert la foc iute zaharul, apa si coaja de lamaie. Acopera cratita si lasa-o sa fiarba pentru 5 minute. Vei obtine un sirop dulce in care vei introduce fructele, lasandu-le sa fiarba pentru inca 5-10 minute. Dupa ce s-au inmuiat, ia fructele din sirop si da-le deoparte. Scoate coaja de lamaie din sirop.

Pune din nou siropul la foc potrivit pentru inca 5 minute, apoi lasa-l sa se raceasca putin. Toarna-l deasupra fructelor, pe care le-ai asezat in borcanele curate. Pune capace peste borcane si sigileaza-le bine.

Pregateste o cratita cu un prosop pe fund si aseaza borcanele. Adauga apa astfel incat sa fie pana la jumatatea borcanelor si pune cratita la fiert, la foc mic. Dupa 20-30 de minute de fiert, scoate borcanele si inveleste-le intr-o patura. Dupa ce s-au racit da-le la camara sau intr-un spatiu racoros si ferit de lumina.
 

Cum se serveste compotul de piersici
 

Inainte de a-l servi, pune-l la frigider. Se consuma rece.

Il poti alatura unui mic dejun cu clatite sau tarte.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului