Dulceturi & Conserve

#compot #prune #camara

Compot de prune

Toamna, odata cu intrarea in sezonul prunelor, poti pregati un compot din aceste fructe pe care sa-l conservi pentru iarna sau sa-l consumi imediat. Ai nevoie doar de putine ingrediente si maxim o jumatate de ora pentru preparare.

Ingrediente pentru compotul de prune
 

  • 600 mililitri apa
  • 300 grame zahar
  • 1 kilogram prune
  • 3 betisoare de scortisoara
  • 3-4 bucatele anason .
     

Cum se prepara compotul de prune
 

Intr-o cratita mare incalzeste apa, apoi adauga zaharul. Dupa ce incepe sa fiarba, lasa amestecul sa clocoteasca pentru 30 de secunde.

Pune apoi prunele, betele de scortisoara si anasonul si lasa-le sa fiarba pentru 10 - 15 de minute .

Scoate prunele, apoi lasa siropul sa fiarba, dupa ce in prealabil ai acoperit cratita. Amesteca din cand in cand in cratita, apoi cand acesta a inceput sa devina vascos, da-l deoparte.

Incalzeste borcanele in care vei pastra compotul. Pune apoi in ele prunele si toarna deasupra siropul cald. Acopera borcanele cu capace care sa se inchida etans si lasa-le sa se raceasca.

Da-le apoi la camara.
 

Cum se serveste compotul de prune
 

Compotul de prune se consuma ca atare sau alaturi de alte deserturi.
 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.