Dulceturi & Conserve

#gogosari murati #vinete murate #conserve iarna #conserve #gogosari #vinete

Conserva de vinete si gogosari in otet, un deliciu in timpul iernii

Vinetele si gogosarii murati sunt un deliciu in timpul iernii atat alaturi de fripturi cat si ca aperitiv. Iti va lua ceva timp sa le prepari insa efortul merita din plin! Iata de ce ai nevoie.

Ingrediente pentru vinetele murate in otet

  • 5 kg vinete
  • 4 kg gogosari
  • 1 litru apa
  • 1 litru otet
  • 2 linguri sare grunjoasa
  • 16 linguri zahar
  • o capatana de usturoi
  • 3 legaturi de marar
  • piper boabe
  • 2 boabe enibahar
  • frunze de dafin
  • ulei pentru prajit

Cum se prepara

Taie vinetele rondele de aproximativ 2 cm grosime si prajeste-le in ulei ana devin auriu-maronii. Scurge-le bine de excesul de grasime si lasa-le la racit.

Intr-o oala adauga apa, otetul, zaharul si sarea, doua frunzele de dafin, si enibaharul si pune-le la fiert. Cand dau in clocot adauga gogosarii taiati in sferturi. Lasa-i sa fiarba pana incep sa se inmoaie (2-3 minute), apoi scoate-i pe un platou sa se racesca.

Intre timp curata mararul si taie-l marunt si pune-l intr-un castron. Procedeaza la fel si cu usturoiul, punandu-l peste marar. Amesteca bine.

In borcane curate adauga un strat de marar cu usturoi, cateva boabe de piper si o frunza de dafin, apoi cate un strat de vinete si unul de gogosar. Intre doua straturi presara cate putin usturoi cu marar. Repeta procedura pana cand borcanul este plin. Ultimul strat trebuie sa fie de marar cu usturoi.

Sfat! Daca vrei ca vinetele si gogosarii sa fie usor picanti, adauga cate un ardei iute in fiecare borcan.

Umple apoi borcanele cu solutia in care ai fiert gogosarii.

Inchide bine borcanele si asigura-te ca nu curg. Inveleste fiecare borcan in carpe sau in hartie si pune-le intr-o oala mare cu apa la fiert. Lasa-le sa fiarba timp de 30 de minute din momentul in care clocoteste apa. Stinge focul si lasa borcanele sa se raceasca in apa in care s-au fiert(minim 24 de ore). Scoate apoi borcanele, sterge-le de apa si asaza-le in camara.

Sursa foto: wnyc.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare