Dulceturi & Conserve

#muraturi #conopida #retete de iarna

Cum faci cea mai gustoasa conopida murata. 3 ponturi de la specialisti!

Conopida murata este un preparat care poate fi servit pe toata durata anului si in special in sezonul rece alaturi de orice fel de carne. O poti manca cu friptura, legume, orez, fasole, linte, mamaliga etc.


Iata 3 ponturi pentru cea mai gustoasa conopida murata:


1 Alege conopida si pregateste conopida


Cumpara o conopida proaspata, cu o textura ferma si lipsita de pete. Desprinde buchetelele de conopida si spala-le foarte bine, in mai multe ape. Cat timp cureti legumele si zarzavatul, poti lasa conopida intr-un lighean cu apa si sare. Inainte de a pregati acest tip de muraturi, conopida trebuie limpezita in apa rece.


2 Alege restul ingredientelor pentru conopida murata


Conopida murata este mai gustoasa daca se conserva alaturi de alte legume si zarzavaturi, precum morcovii, ceapa, peperoni sau hreanul. Pentru a condimenta preparatul ai nevoie de marar, seminte de mustar, seminte de chimion, seminte de telina, foi de dafin, turmeric, piper negru, seminte de coriandru, otet, zahar si sare. Alte condimente folosite sunt frunzele de visin, boabe de ienibahar sau crengutele de cimbru.


3 Prepararea conopidei murate


Buchetelele de conopida se aseaza in borcan, lasand in partea de sus liber cam un sfert. Dupa ce ai aranjat conopida, adauga boabele de mustar si hreanul. Acesta din urma mentine muraturile tari si le da un gust deosebit.

Cea mai simpla reteta de conopida murata necesita o zeama din apa fiarta cu sare si otet. Zeama trebuie sa fie intr-o cantitate egala cu jumatate din volumul borcanului. Pentru a pregati zeama pentru conopida murata, se foloseste o parte otet la doua parti de apa.

Ingredientele precum frunzele de telina, semintele de mustar, boabele de piper sau foile de dafin pot fi puse pe fundul borcanului. Acesta din urma poate fi decorat pe margini cu bucati de morcov, ardei gras, frunze de telina.

Incearca o reteta de conopida murata sau o reteta de conopida murata cu ceapa si telina.

Conopida murata se pregateste in aproximativ 30 de minute, iar muratura este gata de consum dupa 2-3 saptamani de depozitare.

Sursa foto: saveur.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare