Dulceturi & Conserve

# preparare dulceata de afine #dulceata de afine #afine

Cum sa prepari cea mai buna dulceata de afine

Dulceata de afine este una dintre cele mai gustoase dulceturi pe care le poti prepara in aceasta perioda a anului. Poate doar ea de zmeura sa o intreaca in savoare. In plus, se prepara foarte usor si nu trebuie sa petreci foarte mult timp in bucatarie.

Ingrediente pentru dulceata de afine

  • 1 kg afine
  • 700 g zahar
  • 1 lamaie
  • un praf scortisoara

Cum se prepara dulceata de afine

Spala fructele bine si indeparteaza coditele. Adauga-le intr-o oala nonaderenta (sau una speciala pentru prepararea dulceturilor), impreuna cu zaharul, coaja rasa de la lamaie si zeama de lamaie.

Pune oala pe foc si lasa dulceata sa fiarba la foc mic timp de 20-30 de minute, amestecand din cand in cand. Pentru a verifica daca este gata, toarna cateva picaturi de dulceata pe o farfurioara rece. Daca acestea nu curg, dupa ce ajung la temperatura camerei, inseamna ca dulceata este gata.

Daca dulceata de afine este gata, adauga scortisoara, amesteca bine si stinge focul.

Pune dulceata fierbinte in borcane curate. Inchide bine capacul si intoarce borcanele cu fudul in sus. Lasa-le asa pana cand se racesc complet, la temperatura camerei. In acest fel borcanele se vor vida si steriliza fara a fi nevoie sa le pui la cuptor, sau sa le fierbi.

Poti pastra dulceata in camara timp de un an.

Cum se serveste dulceata de afine

Dulceata de afin poate fi servita la micul dejun, pe paine prajita cu unt sau o poti folosi la prepararea deserturilor.

Sursa foto: pastrystar.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare