Dulceturi & Conserve

# dulceata de capsune #retete capsune #retete dulceata #capsune #dulceturi si conserve

Cum sa prepari cea mai buna dulceata de capsune

Este sezonul capsunelor! Profita de aceasta preioada in care delicioasele fructe de gasesc la tot pasul si prepara dulceata de capsune. Aceasta poate fi pastrata timp de cateva luni, astfel incat te vei putea bucura de savoarea fuctelor mult timp de acum in colo.

Ingrediente pentru dulceata de capsune

  • 2 kilograme capsune proaspete
  • 2 kilograme zahar
  • o lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat

Cum se prepara dulceata de capsune

Spala fructele bine si indeparteaza coditele. Adauga-le intr-o oala nonaderenta (sau una speciala pentru prepararea dulceturilor).

Taie lamaia in jumatate. Stoarce coaja la jumatate de lamaie, iar restul lamaiei tai-o felii subtiri. Adauga feliile de lamaie si zeama peste capsune si apoi toarna zaharul si zaharul vanilat. Lasa-le sa stea asa cateva minute, pana cand capsunele incep sa-si lase zeama.

Pune apoi dulceata pe aragaz, la foc mic si las-o sa fiarba timp de 50-60 de minute, amestecand din cand in cand. Pentru a verifica daca este gata, toarna cateva picaturi de dulceata pe o farfurioara rece. Daca acestea nu cug, dupa ce ajung la temperatura camerei inseamna ca dulceata este gata.

Pune dulceata fierbinte in borcane curate. Inchide bine capacul si intoarce borcanele cu fudul in sus. Lasa-le asa pana cand se racesc complet, la temperatura camerei. In acest fel borcanele se vor vida fara a fi nevoie sa le pui la cuptor, sau sa le fierbi.

Poti pastra dulceata in camara timp de un an.

Cum se serveste dulceata de capsune

Dulceata de capsune poate fi servita la micul dejun, pe paine prajita cu unt sau o poti folosi la prepararea prajiturilor.

Sursa foto: designed2eat.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului